Göreve başladığı günden bu yana Van’da sayısız hizmet ve yeniliklerin öncülüğünü yapan ve son iki yıldır özellikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü göreviyle zirveye ulaşan Ünal Öncül Van’daki görevini tamamladı. Önceki gün gazetecilerle bir araya gelerek 14 yıllık hizmet hayatı boyunca kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Öncül, görevini alnının akı ile teslim ettiğini söyledi.

Van Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ünal Öncül ve yerine atanan Şinasi Erol düzenlenen bir veda yemeğinde gazeteciler ile bir araya geldi. Bugüne kadar yaptıkları düzeyli ve çalışmaları destekleyici haberlerden dolayı gazetecilere bir teşekkür mahiyetinde bir araya geldiklerini belirten Öncül, gitmeden önce gerçekleştirdikleri hizmetlerde emeği geçen herkesle görüştüklerini kaydetti. Görevini yeni müdür Erol’a teslim ederken içi rahat olduğunu ve Van’daki 14 yıllık hizmet süresi boyunca güzel hizmetler başardıklarını söyleyen Öncül konuşmasında, “Van’da göreve başladığımız günden bu güne özellikle bir şeyi oluşturmaya çalıştık. O da, Sosyal Hizmetlerde kalan çocuklar, ‘Alan eldir, başı okşanandır’ anlayışını değiştirmek. Biz çocuklarımızı görev süremiz boyunca alan el değil veren el yapmaya çalıştık hep. Kendinden daha dezavantajlı kesimlere el uzatan çocuklar yetiştirmeye çalıştık ve bunu da gerçekleştirdik. Yine göreve ilk başladığımız zamanlarda çocuklarımız şarkıcı Murat Kekilli’yi Van’a konsere çağırdı. Bu konserden elde edilen gelirin hepsini lösemili hastalar ile paylaştı. Bunu yapan bizim çocuklarımızdı. Daha sonra Somali’ye yardım kampanyasında çocuklarımız gece 2.30’da yayına bağlanıp harçlıklarından 5 bin lira göndermeyi vaat etmişlerdi. Ama daha sonra bu rakamı 20 bin liraya çıkarıp kendi harçlıkları ile bu parayı tamamlayıp gönderdiler. Yine aynı çocuklar şu an Afrika’daki birçok çocuğu yetim evine aldırıp onların masrafını karşılamak üzere zimmetlerine aldılar. Bu çocuklar her ay harçlıklarını Afrika’ya gönderiyor. Üstelik bunlarla da sınırlı değil çocuklarımız ayrı ayrı yardımseverlikte yarışıyor, yaşıtlarına umut olmaya devam ediyorlar. Bizi yeni görev yerimize giderken bunları başarmış bir müdürlükte görev yapmış olmanın gururu ile gidiyoruz.” dedi

ÇOCUKLARIMIZ EVLERİNDE GİBİLER…

Yaptıkları hizmetlerin çokluğundan ziyade çocuklara yönelik çalışmaları hep ön planda tuttuklarını söyleyen Öncül, “Kurumun biraz daha kucaklayıcılığını artırmaya çalıştık. 7 bin 500 engelli için bakım ücreti verdik. Bunun için de neredeyse 5 milyon TL gibi bir para harcandı. Bunlar belki yetecek düzeyde değil ama yine azımsanmayacak bir düzeyde. Biz buna ek olarak çocuklarımız yurtlar da değil çocuk evlerinde misafir etmeye çalıştık bunu da başardık. Çocuklar yurtlarda kalkıp aile ortamında büyüyor. Dolayısıyla o baskıyı da yaşamıyor. Arkadaşları gibi evlerde kalıp, onlarla aynı okullara gidiyorlar.” İfadelere yer verdi.

GÖREV TAMAM, AYRILIK VAKTİ…

Çocuklara Van’da gerçekten kendilerini ailelerinin yanında hissedebilecekleri bir yuva kurma hedefi ile çalıştıklarını ve bunu fazlasıyla da başardıklarını belirten Öncül, konuşmasını şöyle sürdür: “Bizim varmak istediğimiz şey şuydu: Çocuklarımız imkanlarının farkında olsunlar. Bu durumlarından şükretsinler. Bunu da başardık. Bakınız hafta sonu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Van’a geliyor. Burada 6 tane Kadına Hizmet Merkezi açılacak. Bunlar SODES projesi kapsamında kadınlara eğitim ve hizmet verilmesi kapsamında hazırlandı. Yine müdürlük olarak deprem sonrasında travmayı atlatmak için bir destek merkezi açmıştık AÇEV ile birlikte halen de bunun faaliyetini yürütüyoruz. Zaten depremde yapılan çalışmalar biliniyordu. Batıya transferler ve diğer hizmetler bizim bünyemizde yapılmıştı. Bugün artık bu görevi tamamlamış bulunuyoruz. Artık Mersin’de hizmet edeceğiz. Burada işi daha ileriye taşıyabilecek insanlara emanet ediyoruz. Onlar umarım bizden çok daha iyi şeyler yapacaklardır.”

EROL: YÜKÜMÜZ AĞIR

Öncül düzenlenen veda yemeğinin ardından gazetecilere teşekkür etmek amacıyla kendilerine göreve süresi boyunca gösterilen duruştan dolayı Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç’e bir çiçek sundu. Öncül’ün ikinci çiçeği ise yerine atanan Şinasi Erol’a idi. Yeni görevini teslim ettiği Erol’a da bir çiçek takdim eden Öncül’ün bu hareketinden sonra Erol yaptığı açıklamada, “Öte yandan Öncül’ün yerine göreve atanan ise, “Ben hala Sosyal Etüt Proje Müdürlüğü’nü yürütüyorum. Orada da çalışmalarımız sürüyor elbette. Bizim Müdürlüğümüz ile beraber çok çalıştık. Ünal Bey ile de 14 yıllık bir dostluğumuz var. Biz devlet memuruyuz bize vazife verilir biz de yürütüyoruz. Umarım ben de bu görevi hayırlısıyla yürütürüm. Ben bu kurumun öncesini de biliyorum. Kurumları da ziyaret ediyorum. Öncelikle şunu söylemek gerekir kurum eski kimliğinden kurtulmuş. Bu anlamda Ünal Bey üzerimize büyük de bir yük bıraktı. Çünkü çok güzel işler yapılmış, büyük hizmetler gerçekleşmiş. İnşallah biz de yapılan bu çalışmalara bakarak güzel şeyler yapmaya çalışacağız.” Şeklinde konuştu. Bunun ardından yeni müdür Erol da  Ünal Öncül’e bir teşekkür plaketi verdi.


Ömer Aytaç AYKAÇ / Şehrivan

Editör: TE Bilisim