ŞEHRİVAN HABER: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü’den Özlem Gürses'e sorularını yanıtladı. Sözcü Gazetesi’ne konuşan İmamoğlu, Van ile ilgili de konuştu. 

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, ‘Diyarbakır'a gidecek misiniz?’ sorusuna, “Gitmek istiyorum. Davet alıyorum; Yüksekova'dan, Van'dan, Ağrı'dan, İzmir'den, Edirne'den. Bu muazzam bir şey. Bunu niye anlatıyorum: Bizim, bu toplumu barıştırmamız lazım.” diye yanıtladı. 

İşte İmamoğlu’na yöneltilen diğer sorular…

– DİYARBAKIR'A GİDECEK MİSİNİZ?

Gitmek istiyorum. Davet alıyorum; Yüksekova'dan, Van'dan, Ağrı'dan, İzmir'den, Edirne'den. Bu muazzam bir şey. Bunu niye anlatıyorum: Bizim, bu toplumu barıştırmamız lazım.

– BU MAKRO SİYASETE DAİR NASIL BİR MESAJ SİZİN İÇİN?

Bu müthiş bir karşılama, ama bir karşılama. Bir seçimde elde ettiğiniz sandık başarısı siyasi kariyeriniz için çok şey ifade etmez. Şimdi benim için “Yarınlarda siyasette bir başka alanda başarı elde edebilir miyim?” sorusunun kriteri İstanbul'daki başarımdır.

– 2023'TE İSTANBUL'U YÖNETİYOR OLACAKSINIZ. CUMHURİYET'İN 100. YILI. NASIL BİR İSTANBUL VAR HAYALİNİZDE O YILDÖNÜMÜ İÇİN?

Ben 19 Mayıs'ı da, 19 Mayıs'ın 100. yılını da İstanbul'da çok yaşamak istemiştim. Ona mani oldular, Samsun'da yaşadım o günü. Ve İstanbul'da böylesi önemli bir tarihi anı, tek bir afişte bile göremedik. Bu toprakların bağımsızlık mücadelesinin çıkış noktası idi İstanbul. Bunu nasıl hissettirmesiniz topluma..? 2023 deyince, Cumhuriyet'in 100. yılı. Doya doya hissettirmeliyiz. İşte bir kimlik böyle kazandırılır.

– NE KİMLİĞİ?

T.C. vatandaşı kimliği. Aynen “İstanbulluluk” kimliği gibi. 21. yüzyılın çocuğu, genci, kenti nasıl olmalı. Bütün bunları ete kemiğe büründürdüğünüz zaman, Cumhuriyet'in 100. yılına da muazzam bir karşılama hazırlamış olursunuz. Biz onu yapacağız.

İŞTE SÖYLEŞİNİN DEVAMI…

Editör: TE Bilisim