Geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan Van Ticaret Borsası seçimlerinin üzerinden bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen Borsa'da hala taşlar yerine oturmadı. Geçtiğimiz yıl seçimler öncesi aday olan ve mevcut yönetimden Borsa'yı devralan Halil Tandoğan, seçimler sonrasında beraber listeye girdiği Salman Toprak ile fikir ayrılığı yaşamış ve yapılan meclis seçiminde kazanan taraf Salman Toprak olmuştu.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimden bu yana Borsa'da sular bir türlü durulmazken Halil Tandoğan ve ekibi Borsa seçimlerinden sonra sürekli olarak itirazlarda bulunmuş ve Borsa'ya bir kaz kez müfettişler gelmişti. Yapılan incelemelerin ardından müfettişler Tandoğan'ın itirazlarını haklı buldu ve mecliste üyeliği bulunan 5 şirketin üyeliğini düşürdü. Seçimlerde tek listenin ikiye ayrılması nedeniyle yedek üye sıkıntısı da bulunan yönetim hal böyle olunca yeniden seçime gitmek zorunda kaldı.

BU KEZ MAVİ LİSTE İLE GİRİYOR

Halil Tandoğan ise yapılacak olan seçimler öncesi yeniden devreye girdi ve hazırladığı liste ile yeniden Toprak'ın karşısına çıktı. 5 üyelik için kolları sıvayan Tandoğan, daha önce turuncu liste ile girdikleri seçimlere bu kez ise MAVİ liste ile girmi kararı aldıklarını açıkladı. Bugün saat 08.00 itibariyle başlayan seçimlerde 5 üye seçilecek ve VATBO meclisi yeniden şekillenmiş olacak. Seçim gün boyunca devam edecekken sonuçların saat 17.00'den sonra açıklanması bekleniyor.

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim