15-21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Van'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Van Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Etkinliği izleyen vatandaşlar da protokol üyeleri ile davul zurna eşliğinde halay çekti. Etkinlik sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Kerem Tezcan ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, TÜRSAB temsilcileri ve öğrenciler, Vali İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti. Hafta boyunca yapacakları etkinliklerle ilgili Taşyapan'a bilgi veren Tezvan ve Aktuğ, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

 

Tezcan, bu yıl Turizm Haftası'nın 39'uncusunu kutladıklarını belirterek, her yıl turizmle ilgili hedefleri daha ileriye taşıdıklarını söyledi. Turizmde, dünyada 6. sırada yer aldıklarını anlatan Tezcan, "Daha üst basamaklara çıkmak için çaba gösteriyoruz. Bu hedefe ulaşma konusunda Van'ın da bizim için büyük önemi var. Van, bu anlamda önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli turist anlamında şu ana kadar yakalayamadık ancak bundan sonrası için umut veren önemli gelişmeler var. Van, Türkiye'nin misafirperverlik kavramının çıktığı yer. Tarihi ve kültürel değerleriyle insanı kendine hayran bırakan bu şehri herkesin görmesi gerekiyor. İlk kez geldim ama çok beğendim. Turistik değerlerinin yanı sıra misafirperverliği de kenti ileri noktalara taşıyacaktır" dedi.

 

Avrupa Birliği Projesi kapsamında bakanlıktan belgeli turizm işletmelerinde çalışanlara yönelik ücretsiz eğitim vereceklerini anımsatan Tezcan, bu anlamda kentteki işletmelerin de müracaat etmesi durumunda eğitimlerden yararlanabileceğini ifade etti. Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ da Turizm Hafta kapsamında birtakım etkinlikler düzenlediklerine değinerek, bir haftaya yaydıkları etkinliklerle kentte turizm farkındalığı oluşturmak istediklerini dile getirdi. Turizmin kent için en önemli sektörlerden biri olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Aktuğ, şöyle konuştu: "Tarihi, kültürü, doğasıyla bölgenin farklı illerinden birinde yaşıyoruz. Buradaki her insanın turizm konusundaki farkındalığı hissetmesi ve buna katkı sağlaması lazım. Sezonun Van adına çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Akdamar Adası'nın dünya mirasları listesine alınmasıyla ilgili müracaatımızı yaptık. Burası çok önemli bir destinasyon. Bugünlerde çiçek açan badem ağaçlarının görüntüsüyle eşsiz bir güzellik sergiliyor. Geçtiğimiz yıl restorasyonunu yaptık. Çevre düzenlemesi tamamlandı, seyir alanları oluşturduk. Buradan tüm dünyayı, çiçek açan badem ağaçlarının görüntüsüyle harikalar diyarını andıran Akdamar Adası'nı görmeye davet ediyorum.

Editör: TE Bilisim