ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN - Van'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 8. Van Denizi Su Sporları Festivali başladı. İlk yıllarında oldukça görkemli bir organizasyona dönüşen sonraki yıllarda da terör olayları nedeniyle ara veren organizasyon yine Van adına farkındalık yarattı. Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde gerçekleşen festivalde iki gün boyunca su sporları, etkinlikler, eğlenceler hiç bitmedi. Vanlıların akın ettiği festival Van adına önemli bir tanıtım olarak yansırken kentte gerçekleştirilen organizasyonlar Vanlılardan da büyük ilgi gördü. Türkiye’nin bir çok ilinden gelen sporcular ve katılımcılar ile büyük bir etkinliğe dönüşen festivalde plaj voleybolu, plaj futbolu, kano, kürek, yelken ve yüzme dallarından 93 takımdan oluşan 350 sporcunun katıldığı yarışmalar da yapıldı. festival yarışlarına geçildi. Festival kapsamında Antalya'dan gelen IATI Jetski Team sporcusu Ali Komşusu'nun, flyboard ve jetski gösterisi ilgiyle izlendi. Van Canavarı, Van Kedisi maketleri yine ilgi görürken bu yıl Edremit sahilinde bungee jumping etkinliği de gerçekleşti. İki günde binlerce vatandaşın akın ettiği etkinlikler boyunca Van tanıtımları ve ikramları da aralıksız devam etti. Ulusal medya organları Van’daki etkinliği ‘Van’da güzel şeyler oluyor’ başlığı ile verdi.

 

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Van Denizi Su Sporları Festivali’, Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde başladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği festivalde renkli görüntüler oluştu. Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Van Gölü sahilinde düzenlenen ve iki gün süren etkinlikleri izlemek için sabah erken saatlerden itibaren festival alanına akın eden vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Edremit İlçesindeki su sporları merkezinde 2 gün süresince gerçekleşen etkinlikler için Trabzon, Artvin, Rize, Bolu, Kocaeli, Kahramanmaraş, Bursa, İzmir, Adıyaman ve Sinop’tan gelen 350 sporcu, kano, yelken ve kürek yarışmalarına katıldı. Bunun yanında plaj futbolu, plaj voleybolu ve dragon yarışmalarında ise 400 sporcu yarıştı. Van’dan toplam 450 sporcu, 7 dalda düzenlenen yarışmalara katıldı.

 

Fotoğraflar için tıklayın 

 

ASLAN: FESTİVALLER BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarışlara start verilirken, vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festivalin açılışında konuşan Vali Vekili Sinan Aslan, Van Gölü'nde sporun yaygınlaşmasının bölge için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan ve terör belasından uzak tutmak olduğunu söyledi.

 

EN GÜZEL HİZMET..

Aslan, "Bu tür festivallerin amacı, doğumuzu ve Vanımızı, terörle gündeme gelmesinden ziyade çok güzel festivallerle ve gençlerimizle duyurmaktır. Özellikle bu ve bunun gibi festivaller, ilimizin adını toplumsal ayrıştırmalar üzerinden oluşturulan algıları bertaraf etmektedir. Her kesimden vatandaşların katılımıyla milli birlik ve beraberliğimize en güzel hizmeti etmektedir." Dedi.

 

 

ÇİÇEKLİ: VAN GÖLÜ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise gençleri sporla buluşturmaya çalıştıklarını söyleyerek, etkinlik yapmanın gururu içinde olduklarını anlattı. Çiçekli, "4 yıldır bu şehirde yaşıyorum bu tür faaliyetleri hiç görmedik. Nerede bir bölücülük, nerede bir milletin ve devletin içerisine tefrika sokma bu tarz faaliyetlerin içerisinde gördük. Ama bugün mutluyuz ve coşkuluyuz. Bugün milletimizin şehirlerimizin ve devletimizin hep birlikte bu coşkuyu yaşayarak bir arada bu etkinlikleri yapmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Vatandaşları Van Gölü ile buluşturmaya devam edeceğiz." Dedi.

 

İNANÇ: ŞENLİK HAVASI VAR

Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, su sporları festivalinin şenlik havasında geçtiğini belirterek, "Bu faaliyetin burada yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon geçiyor. İnşallah bunu seneye daha yüksek katılımlı gerçekleştireceğiz." Şeklinde konuştu.

 

 

FLYBOARD VE JETSKİ GÖSTERİSİNE BÜYÜK ALKIŞ

Van ve çevre illerden plaj voleybolu, plaj futbolu, kano, kürek, yelken ve yüzme dallarından 93 takımdan oluşan 400 sporcunun katıldığı festival yarışlarına geçildi. Festival kapsamında Antalya'dan gelen IATI Jetski Team sporcusu Ali Komşusu'nun, flyboard ve jetski gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Editör: TE Bilisim