Van’da yarın yapılacak olan Nevruz kutlamalarına ilişkin hazırlıklar sürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan DBP Vanlıları Nevruza davet etti.

 

Van Valiliği tarafından yasal izinlerin verildiği Nevruz kutlamaları için, hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Nevruz kutlamaları için mahallelerde halk toplantıları, kalabalık alanlarda ise el ilanları dağıtıldı. Nevruz için 250 bin adet el ilanı ve 100’e yakın billboard basıldı.

 

2 gün boyunca 13 anons aracıyla duyurusu yapılan nevruz çalışmaları, kimi TV ve radyolarda Nevruz fragmanları dönerken, dünden bu yana Nevruz alanın hazırlanması süslenmesi için hazırlıklar başlatılarak, bugün akşam saatlerinde bitmesi öngörülüyor. Van emniyetinin alacağı güvenlik önlemlerinin dışında vatandaşlar güvenlik önlemi sağlayacak. Öte yandan Nevruz’a kent genelinde bazı STK’lara akademisyenlere ve siyasi partilere davetiye gönderildi. Nevruz kutlamasına HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDK Eş Sözcüsü Gülüstan Koçyiğit, DBP Eşbaşkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ile Van Milletvekilleri katılacak Nevruz’da ayrıca İbrahim Rojhılat, Bajar, Koma Rojarya ve Kemençe Grubu sahne alacak. Yapılan hazırlıklara ilişkin DBP, HDP, DTK ve KJA öncülüğünde HDP İl binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, Tertip Komitesi Başkanı avukat Erhan Çiftçiler, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Bedia Özgökçe Ertan katıldı.

 

 

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Hazırlık Komitesi açıklama yapan komite Başkanı Avukat Erhan Çiftçiler, “Bu açıklamayı yapmamızın nedeni, halkımızla birlikte kutlayacağımız, Nevruz’un detayların paylaşmaktır.  Biz 7 kişiden oluşan tertip komitesi üyeleri, Valiliğe yaptığımız yasal başvurunun iznini dün aldık. Komite olarak izin çıkmadan çok öncesinde biz hazırlıklarımıza başlamıştık.  Programımız için gelecek siyasetçilerde, sanatçılara ve alan çalışmalarına kadar her şey tamamlandı. Bütün halkımız tereddüt duymadan bu alana gelmeye çağırıyoruz, Newroz’u 21 Mart Salı gününde her yıl ki Kale alanında saat 10.00’de kutlanmaya başlayacak.” İfadelerini kullandı.

 

Daha sonra söz alan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise, “Yarın bütün halkımızı Nevruz alanına bekliyoruz. Son 1 yıldır OHAL’in yarattığı ağır koşullarda halkımızla Nevruz bayramını kutlamaya gidiyoruz. Şuan bütün yasal izinler alınmış durumda, her yıl olduğu gibi Nevruz’un içinde barındırdığı özgürlük, direniş ve diriliş ruhuyla karşılayacağız. Bütün halkımızı da aynı ruhla Nevruz bayramına çağırıyoruz.” Dedi. 

 

 

Editör: TE Bilisim