ŞEHRİVAN HABER: Sanat Parkı ve civarında seyyar satıcılara müdahale eden İpekyolu Belediyesi Zabıta ekipleri bir grup seyyar satıcının saldırısına uğradı. Saldırıda 9 zabıta görevlisi yaralandı.


 
Van merkez İpekyolu İlçesi’nde Ramazan ayından itibaren seyyar satıcıların sokak, cadde ve parklarını işgal etmesinin ardından esnaf ve vatandaşın yoğun şikâyetleri üzerine İpekyolu Belediyesi Zabıta ekipleri olaya müdahale etti. 

Vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı cadde ve sokaklarda başta semaverde çayı satan satıcılar olmak üzere diğer seyyar satıcılar bütün uyarılara rağmen bu tutumlarını sürdürmesi üzerine zabıta ekiplerinin müdahale etti. Müdahale sonrası zabıta ekipleri söz konusu seyyar satıcıların bıçak, sopa ve taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda 9 zabıta personeli çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.


 


 Olayda yaralanan zabıta personeline hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan, yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati bir tehlikeleri bulunmazken, yapılan tedaviden sonrası yaralı zabıta personelleri taburcu edildi.

Editör: TE Bilisim