Van'da zihinsel engelli 14 yaşındaki kız çocuğuna “Cinsel İstismarda” bulunduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanan Ö.B.’nin yargılanmasına Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca sanığın başka çocukları da istismar edip etmediğinin araştırılması için soruşturma başlatıldı.

 

ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

 

Van’da zihinsel engelli 14 yaşındaki kız çocuğu geçtiğimiz yıl Aralık ayında adet kanaması durmadığı için ailesinin yardım istediği üzerine evlerine periyotlar halinde gelen 68 yaşındaki aktar Ö.B.'nin cinsel istismarına maruz kaldığı ileri sürülmüştü. Olay çocuğun İstanbul'da götürüldüğü doktorun muayenesi sonucu ortaya çıktı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ö.B. "nitelikli cinsel istismar" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklu yargılanan Ö.B.’nin yargılanmasına Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Sanık Ö.B. duruşmaya Ses Ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkemede tanık olarak dinlenen mağdurun ablası M.S., Ö.B.’nin olay günü evlerine habersiz geldiğini ve kız kardeşini yalnız muayene etmek istediğini söyleyerek, annesinden anahtarı alarak odanın kapısını kilitlediğini söyledi.

 

ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ

 

Ö.B.’nin kız kardeşi ile yaklaşık yarım saat odada kaldığını söyleyen abla M.S., “Ö.B. muayeneden sonra kimseye bir şey söylemeden evden çıkıp gitmişti. Kardeşim o günden 2 ay sonra intihara kalkıştı. Annem onu çatıda yakaladı. Birkaç defada ilaç alarak intihar etmek istedi. Bu olayların ardından annemle birlikte kardeşimle konuştuk. Her şeyi anlattı. Ö.B.’nin kendisini zorla istismar ettiğini anlattı. Eve habersiz geldiğinde odada ağzını kapatarak, kimseye anlattığı taktirde kardeşimi ve bizi öldürmekle tehdit etmiş. Biz babama anlatmaya korktuk, bir şey yapar diye.” Dedi.

 

Mağdurun babası da mahkemede sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

 

YENİ BİR SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Tanık beyanlarının ardından müşteki avukatlar savunma yaptı. Müşteki avukat Murat Timur, sanığın uzun zaman boyunca mağduru tedavi etmeye çalıştığını ifade ederek, “Hacı daha önce başka çocukları da istismar etmiş olabilir. Dosya tamamlanmak üzeredir. Ve ceza alacağından da şüphemiz yoktur. Sanıktan istediğimiz mahkemeye yardımcı olmasıdır. Daha önce buna benzer başka olaylarda yaşanmışsa anlatsın. Ve yüce mahkemeden sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz.” Diye konuştu. Savcılık makamı da mahkemede sanığın daha önce bu olaya benzer başka mağduriyetlerinde yaşanıp yaşanmadığının araştırılması için Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmasını talep etti.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

 

Mahkeme heyeti sanık savcılık makamının talebini kabul ederek, Ö.B.’nin tam teşekküllü bir hastanede son durumu hakkında rapor hazırlanmasına, cezaevinde bulunup bulunmamasına yönelik rapor hazırlanmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Eylül 2018 tarihine erteledi

Editör: TE Bilisim