"Van’da, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin'" 3. Maddesinde öngörülen hükümler uyarınca; İlimizde 2911 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde düzenlenecek açık hava toplantılarında, yasal olmayan gösteri yürüyüşlerinin azaltılabilmesi gayesi ile kamu güvenliğini ve düzenini olumsuz yönde etkilemeyecek, bütün imkanları zorlayacak şekilde çok sayıda alternatif yerler, alanlar ve güzergahların tespit edilmesi gerektiğinden, 2911 Sayılı Kanun ve aynı kanunun Uygulanması Hakkında Yönetmelik gereği ile Van’da yapılacak olan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahları belli oldu. "

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahları

 

 

1 . MİTİNG ALANI            :  ATATÜRK KÜLTÜR PARKI

Yürüyüş Toplanma Yeri                 : Melen Caddesi Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi.

Yürüyüş Güzergâhı         : Melen Caddesi Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi, Kültür 1.Sokak üzerinden miting alanına varış, yaklaşık  mesafe (1 km)

Miting Toplanma Alanı : Selimbey Mah.80 Pafta. 139 Ada, 4 Parselde bulunan Tapu kaydı Van Büyükşehir Belediyesinde bulunan 25840 metre kare alan.

Dağılım Güzergâhı           : Balık Bendi Sokak üzerinden Derviş Demircioğlu Cad. Gülhane Sokak istikametlerine, Terzioğlu Cad. Kültür I Sok. üzerinden Melen Cad.                                                                       istikametlerine.

 

 

2.MİTİNG ALANI              : MUSTAFA ALTAYLI PARKI KAVŞAĞI


Yürüyüş Toplanma Yeri                 : Sıhke Caddesi. Semaverli Kavşak yanı.

Yürüyüş Güzergâhı         : Semaverli Kav. yanı. Sıhke Cad. üzeri, yaklaşık mesafe ( 1 km)

Miting Toplanma Alanı  : Vali Mithat Bey Mahallesi. Sıhke Caddesi, Eski Cezaevi Sokak ile Altaylı  Sokağın kesiştiği nokta

Dağılım Güzergâhı           : Sıhke Caddesi üzerinden İki Nisan Sok. Ekinci İki Sok. Trafik Sok. Altaylı  Sok. Meşeli Sok. Meşeli İki Sok. Hamzadayı Sok. Mühacir Sok. A.Gazi Sok. E.Cezaevi Sok. Ercişli Emrah Sok istikametlerine.

 

 

3. MİTİNG ALANI             : KÜLTÜR KAVŞAĞI

 

Yürüyüş Toplanma Yeri                 : Kültür Kavşağı.

Yürüyüş Güzergâhı         : Kültür Kavşağı. Milli Egemenlik Caddesi. Timur Paşa Caddesi, Ferhat  Sokak, yaklaşık mesafe (1 km)

 

Miting Toplanma Alanı : Erek Dağı Caddesi. Hidayet Caddesi. Ferhat Sokak kesişme yeri.

Dağılım Güzergâhı           : Erek Dağı Caddesi. Hidayet Caddesi. Timur Paşa Caddesi ve Hacıbekir Kavşağı istikametlerine, şeklinde düzenlenmesi.

Ayrıca; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 26'ncı maddesi ve bu Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3'ncü maddesi uyarınca propaganda amacına yönelik afiş ve pankartların Belediye'den resmi belgelerle kiralanan billboardlar aracılığıyla ilan edilmesi, tespit edilen miting alanları, yürüyüş güzergâhları ve toplanma yerlerinde (resmi daireler hariç), İpekyolu, İki Nisan, Kazım Karabekir (Maraş), Melen. Cumhuriyet, Sıhke, Milli Egemenlik ve İskele Caddeleri üzerine asılması ilan olunur denildi. 

 

Editör: TE Bilisim