ŞEHRİVAN GÜNCEL: MENDUH ÇALIŞKAN / HAKAN SARI - Van’da Avsuvan su arıtma cihazları shovrom açtı.

 

Sağlıklı içme ve kullanma suyuna ulaşmak için arıtma cihazlarının tanıtım ve satışını yapmak üzere Van’da hizmete açılan Avsuvan su artıma cihazları shovromu yüksek kaliteyi uygun fiyata sunmayı ilke edindi. Uzun yıllardır Van’da esnaflık yapan Gani Acar tarafından açılan shovrom vatandaşlardan da tam not aldı.

 

Son yıllarda içme sularında kirlilik yaşandığı iddiaları vatandaşları su arıtma cihazlarına yöneltti. Van'da su arıtma sistemleri sektöründe hizmet veren Avsuvan, üreticiden tüketiciye doğrudan satış konusunda yüksek kaliteyi uygun fiyata sunmayı hedefliyor. Kısa sürede vatandaşlara kaliteli hizmet sunan Avsuvan bu konuda tüketiciden kısa dönemde olumlu tepkiler aldı. 

 

“SULARIMIZ ARTIK KİRLENİYOR”

Her türlü talebe cevap verdiklerini söyleyen Avsuvan yetkilisi Gani Acar, Avsuvan su arıtma sistemi olarak ihtiyaçlarınıza uygun farklı ürünlerle kapalı veya açık, pompalı veya pompasız, ev tipi veya işyeri tipi olan modellerimizle her türlü talebe cevap verdiklerini belirtti. Uzun yıllardır bu sektörde hizmet verdiklerini anlatan Acar, “1997 yılından buyana bu sektörün içindeyim. Batı da ve Karadeniz bölgesinde çok çalıştım. Karadeniz de çalıştığım yıllarda Van’da sular çok temizdi. Van’da O yıllarda vatandaşa su arıtma cihazından söz etseydiniz tepki gösterirdi. Deprem öncesi Van’ın suları çok temizdi. Depremden sonra bu durum değişti. Yaşadığımız büyük deprem sularımızı çok etkiledi. Belediyenin yer altından döşediği su boruları depremden etkilendi ve çatlamalar oluştu. Borularda içme suyuna toprak altındaki pis sular karıştı. Tabi bu dönemde Van ve sanayi bu kadar gelişmemişti ister, istemez içme sularımız kirleniyor artık. Bu nedenle 2012 yılından bu yana Van da bu sektörde çalışmaya başladık. Su arıtma cihazı artık zaruri bir ihtiyaç oldu. Nasıl evinizde çamaşır makinesi, buz dolabı ve bulaşık makinesi bir ihtiyaçsa su arıtma cihazı da şu anda Van’da bir ihtiyaç. Arıtma cihazı alan vatandaşlarımız gayet memnun.” Dedi.

 

ACAR: VAN’IN SULARI ÇOK KİREÇLİ

Acar, Van’ın sularının çok kireçli olduğunu ve arsenikten dolayı daha önceden açılan kuyuların belediye tarafından kapatıldığını vurgulayarak, “Van’ın suları çok kireçli. Belediye son zamanlarda bu konuda açıklama yaptı. Belediye eski kuyuların tamamını arsenikten dolayı kapattı. Daha önce Van’daki yetkililer verdikleri röportajlarda da dile getirdi bu sorunu Van’daki yaşanan hastalıkların birçoğu sulardan kaynakladığı belirtildi. Özellikle çocuk doktorları şebeke suyunu kullanmamaları konusunda sürekli uyarılar yapıyorlar. Şebeke suyu çocuklarda şiddetli ishal oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle hazır su veya arıtma suyunu öneriyorlar. Tabi hazır sularda bu arıtma cihazlarında üretilmiş. Bizim sattığımız cihazlar evsel arıtma cihazları. Büyük su şirketlerinin kullandıkları arıtma cihazları ise büyük sanayi tipi arıtma cihazlarıdır. Yani aralarında hiçbir fark yok. Bu cihazlar sayesinde herkes kendi evde sularını arıtıp güvenle tüketebilir.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim