Bir otelde gerçekleştirilen imza protokolüne VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, Denizbank Başkent-2 Bölge Müdürü Sabahattin Kırtunç, Denizbank Başkent-2 Bölge Satış Müdürü Yılmaz Karaca ve Denizbank Van Şube Müdürü İlker Murat Durgun katıldı. İmza öncesi kısa bir konuşma yapan ve kart ile ilgili bilgiler veren Denizbank Başkent-2 Bölge Müdürü Sabahattin Kırtunç, akıllı kart, işletme kartta var olan tüm özelliklere ek olarak Vanlı esnafın hayatını kolaylaştıran özelliklere sahip olduğunu belirtti. Denizbank’ın esnafa sunduğu işletme kart ile girişimcilerin hesaplarında para olmasa dahi kurtaran hesap ile acil nakit sıkıntılarını çözebileceklerini kaydetti. Kırtunç, “Denizbank ve VESOB arasında imzalanan protokol ile VESOB üyeleri, odaya olan üyelik borçlarını ve üyelik aidatını sahip oldukları işletme kart ile 6 eşit taksit ve yüzde 0 faiz ile ödeme imkânına sahip olacaklar. Esnaf ayrıca ister şubeden ister ATM’den taksitli ticari kredi kullanıp, alternatifler doğrultusunda nakit akışlarına uygun geri ödeme seçeneklerinden ve uygun vade imkânından yararlanabilecek. Şirket kredi kartı özelliği ile de işletme sahibi ve çalışanları, yurt içi ve yurt dışında işletmeleri adına yapacakları tüm harcamalarda işletme karttan faydalanabilecekler. Yapılan işbirlikleri sayesinde avantajlı alışveriş olanakları sunan işletme kart, esnafımıza harcarken de kazandıracak” dedi.

 

“DENİZBANK OLARAK HER ZAMAN YENİ İMKÂNLAR GETİRİYORUZ”

 

Esnafın ülke ekonomisinin can damarı olduğunu da ifade ederek, Van ekonomisinde esnaf ve sanatkârın çok önemli bir yerinin olduğuna değinen Kırtunç, “Esnaf ve sanatkârlar için Denizbank olarak her zaman yeni imkânlar getiriyoruz. Türkiye’de işletmeler için bizim geliştirdiğimiz işletme karttan esnafımızda faydalanacak. İşletme sahiplerine maliyet ve zaman yönetimi açısından etkin çözümler sunan işletme kart 4 farklı kredi imkânıyla da ihtiyaca özel çözümler üretiyor. İşletme kart bu doğrultuda tasarlanmış kurtaran hesap, taksitli ticari kredi, sezon ödemeli sektör kredileri ve Business Card ürünlerini tek bir kartta buluşturuyor. Esnafımız bu kartla akaryakıt alımı, otel ve uçak rezervasyonları başta olmak üzere şirket harcamaları için taksitli ticari kredi ile işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayabilir. Kredi vadesini işletme sahibinin belirlediği sezon ödemeli sektör kredileri ile sezona bağlı nakit akışlarına uygun kredi ihtiyacından faydalanabiliyor. Business Card özelliğiyle de şirket harcamalarına ilişkin her türlü gereksinimi tek bir kart ile karşılayabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

“BU KART ÜYELERİMİZE KOLAYLIKLAR SAĞLAYACAKTIR”

 

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Faruk Alpaslan da, Van esnafı için böylesi bir çalışmayı başlatmalarından dolayı Başkent-2 Bölge Müdürü Sabahattin Kırtunç nezdinde tüm Denizbank çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Bu karttın hiçbir kar amacı gütmeden tamamen hizmet amaçlı bir şekilde esnafa sunulduğunu ifade eden Alpaslan, üyelerinin 0 faizli bir hizmet alacaklarını belirtti. Bununla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlerin odalarıyla irtibata geçebileceklerini de vurgulayan Alpaslan, “Hiçbir bir belge istemeyen bankamız sadece odamıza kayıtlı olup olmadığını gösteren belge istemektedir. Bu kart üyelerimizin harcamaları konusunda büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Öte yandan şoför esnaflarımızın da araçlarını yenilemeleri konusunda bir çalışmamız söz konusudur. Bu konuda onların araçlarını yenilemeleri için kredi için çalışmalar sürmektedir. Bunu da en kısa zamanda çözerek, şoför esnaflarımıza gerekli müjdeyi vereceğiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından Başkent-2 Bölge Müdürü Sabahattin Kırtunç ile VESOB Başkanı Faruk Alpaslan arasında işletme kart protokolü imzalandı. Hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile toplantı son buldu. 

Editör: TE Bilisim