5 yaş çocuğu, kendi kendine yeter, sosyaldir, kendinden emindir, şekilci ve uyumludur. Uyumsuzluk ve huysuzluk dönemini geride bırakmıştır. O, kas hakimiyetinin gelişmesiyle, daha çabuk karar verebilmesiyle, düzenli cümleleriyle, insanlarla olan sosyal ilişkilerinin artmasıyla farklı bir görünüm sergiler. Anne, 5 yaş çocuğu için dünyanın merkezidir. Annesini memnun etmek, onun yanında olmak, ona yardımcı olmak ister. 5 yaş çocuğu, artık daha çabuk hareket eder. Hep konuşmak ister, yetişkinler gibi uzun cümleler kurmaya çalışır. Bilgisini arttırmak için sorular sorar, her şeyin neden ve niçini ile ilgilenir. Rahat ve ciddidir, dikkatli ve kararlıdır. Nazik bir dosttur. Olumlu geribildirime daha iyi tepki verir, diye anlatıyor uzmanlar 5 yaşındaki çocuğun özelliklerini. İstanbul'da yaşanan mide bulandırıcı olay Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Gerek sosyal medyada gerekse İstanbul'da şok etkisi yaratıp kulaktan kulağa duyuldu. İnsanlar üzüldü, insanlar kahroldu. 

Cahit Zarifoğlu'nun "Biliyor musunuz?
Ben bu çağdan nefret ettim.
Etimle, kemiğimle nefret ettim!" dediği yerdeyiz. Siz bu ülkeyi cehenneme çevirdiniz,önüne de çocukları attınız.

O etiketleri tek tek kesip tenine değince canını acıtmasın diye düşünecek kadar ince düşünen her anne ya da baba kahrolmamış mıdır?

Bu ülkede sağcı, solcu, ilerici gerici insan yok bu ülkede namuslu ve namussuz insanlar var.4 yaşındaki çocuğa,metrodaki kadına, sokaktaki kız çocuğuna taciz edebilecek kadar namussuz insanlar var!

Türkiye'de,

➖Son 10 yılda çocuk istismarı vakaları %700 arttı!

➖Son 1 yılda 400 çocuk istismara uğradı! 

➖Çocuk istismarı vakaları son 10 yılda 300.000'i geçti!

“Çocuklara temiz bir dünya bırakmayalım.Dünyaya temiz çocuklar bırakalım!”

Biz kirletmedikçe çocukların dünyası zaten tertemiz.  
İnanın daha fazlasını yazamıyorum; boğazım düğümleniyor, kalemim kilitleniyor.