Olağan üstü genel kurulda seçilen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 1 Nolu Şubesi’nin yeni yönetimi, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Tanışma toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, hedeflerinin 76 milyonun kardeşliği olduğunu belirtti.

 

Yeni yönetim herkese hayırlı uğurlu olsun diyerek sözlerine başlayan Osman Ayşin, “Cumartesi günü yapmış olduğumuz Van Eğitimciler Birliği Sendikamızın 1 Nolu Şubesinin “Olağan Üstü Genel Kurulumuzun” şehrimize, milletimize ve eğitim çalışanlarına hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Sendikal mücadelemize şimdiye kadar emek veren, kurucu genel başkanımız, çağın soylu adamı merhum Mehmet Akif İnan hocamız başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm emektarları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 14 Şubat 1992’de yola çıkmış, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilattır.” Şeklinde konuştu.

 

AYŞİN: VİTRİN SENDİKACILIĞI YAPMIYORUZ

 

Vitrin sendikacılığı yapmadıklarını söyleyen Ayşin şöyle devam etti: “Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız. İlimizde/Şubemizde 4500 ‘e yaklaşan üye sayımızla hem yetkili hem de etkiliyiz. Geride bıraktığımız yıllar içerisinde ilimizde/şubemizde üye sayımızı arttırarak devam ettirmeyi başarmış durumdayız. Bizler vitrin sendikacılığını yapmıyoruz. Tüm eğitim çalışanların sendikacılığını yapıyoruz. Eğitim-Bir-Sen’in üstlenmiş olduğu sendikal misyon ve yürüttüğü çalışmalar tarifi mümkün olmayan bir önem arz ediyor. Bu misyonun, sendikal çalışmaların takdiri, rakip sendikalarca değil, üyelerimiz ve milletimizin teveccühüyle ölçülmektedir.”

 

“DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çözüm sürecinde ellerini taşın altına koyduklarını ve koymaya devam edeceklerini söyleyen Ayşin, “Direnmeye devam edeceğiz. Bunları çocuklarımıza olan borcumuzdan, ülkeye olan sevdamızdan, sevdamıza ömür verenlere saygımızdan dolayı yapıyoruz. İstiyoruz ki, eski Türkiye eskide kalsın, yeni Türkiye’nin resmi ortaya çıksın. Sadece ülkemizde özgürlüklerin artmasını değil, bunları yaparken aynı zamanda çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleyle önemli kazanımlara da imza attık. Eğitimcilerin, eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi, sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sorunlardan beslenmiyoruz. Çözümlerle güçleniyoruz. Bizi kırmayarak bu güzel günün bu saatinde bu güzel mekanda bize misafir olduğunuzdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık hoş geldiniz. Sizleri Allah’a emanet ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

 

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

 

Şube Başkanı Osman Ayşin, Başkan Vekili Naci Dündar, Mali Sekreter

Şahin Özel, Teşkilatlanma Sekreteri Mikail Diler, Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Abdurrahman Baycan, Basın ve İletişim Sekreteri Mehmet Ali Uca, Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Burhan Kırıcı.

 


ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim