Yüzüncü Yıl Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde gazetemiz ile birlikte 5 gazetede habere konu olan ‘Kurum ihalelerinde böl parçala dönemi’ adlı haber üzerine bir açıklama yaparak, mevcut haberlerin doğru olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada son 6 ayda basında çıkan ihalelerin listesine yer verilerek; “Üniversitemizde yapılan bütün ihaleler şeffaf olup ilgili yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır.” Denilerek gazetelerde yer alan iddialar yalanlandı.

YYÜ Döner Sermaye İşletmesi, geçtiğimiz günlerde Van’ın 6 gazetesinde aynı başlıkla yayınlanan ‘İhalelerde böl parçala dönemi’ adlı habere yönelik gönderdiği tekzip metninde haklarında çıkan iddiaları yalanladı. Açıklamada; “Gazetenizde 30.06.2014 tarihinde yayımlanan üniversitemizi karalamaya yönelik “Bu ihaleler can sıkıyor” başlığıyla ilk sayfada ve “Kurum ihalelerinde böl parçala dönemi” açıklamasıyla 7.sayfadaki haberde gerçeklerin topluma doğru yansıtılmadığı görülmüştür.” Denilerek şu cümlelerle 6 gazetede çıkan o haberlerle ilgili iddialara cevap verildi:

“ALIMLAR YASAYA UYGUN YAPILIYOR”

“Söz konusu haberde; Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerin ilana çıkılmaması için alımları parçalara bölerek doğrudan temin yoluna başvurulduğu, usulsüzlük yapıldığı, devletin zarara uğratıldığı iddia edilmektedir. Halbuki Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde yatan ve acilen tedavisi gereken hastalara gerekli olan malzemeler ile hastane işlerinin yürütülmesinde acilen temini gereken malzemeler doğrudan temin ile alınmaktadır. Hasta için alınacak malzemeler çoğunlukla hasta yatış numarası olan istemlere ve olayın aciliyetine dayanılarak yapılmaktadır. Bu alımlardaki fiyatlar gerek önceki ihaleler gerekse de diğer kurumların aldığı fiyatlar göz önüne alınarak, kurum zararı oluşmaması için azami dikkat sarf edilmektedir. Ayrıca bu alımlar da kurumumuz web sayfasında ilan edilmekte ve bölgemizdeki esnafta ihalelere katılmaktadır. Üniversitemizde yapılan bütün ihaleler şeffaf olup ilgili yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. Söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığı 6 ayda basında çıkan ihale ilanlarının listesinden de anlaşılmaktadır. Van’ın bütün gazetelerinden beklediğimiz üniversitemiz hakkında haber yaparken Van’ın Vanlının menfaatleri için daha dikkatli ve özenli davranılmasıdır. Bu nedenle 5187 sayılı Basın Kanununun 14’üncü maddesi uyarıca cevap ve düzeltme hakkı kapsamında söz konusu yazıya ilişkin cevaplarımızın dikkate alınarak düzeltme ve cevap yazımızın yayınlanmasını ve bu tür asılsız yazılar yazılarak kamuoyunun yanıltılmamasını istemekteyiz.”

Editör: TE Bilisim