ŞEHRİVAN HABER: SONER İZGİ-  2019 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday adaylığı süreci devam ediyor. Mimar Mehmet Nuri Başdinç Van’ın merkez ilçesi Tuşba’da belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

 

“İLÇEMİZİN HER DURUMUNU YAKİNEN TAKİP ETMEKTEYİM”

 

Aday adaylığını basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklayan Başdinç, “Benim adım Mehmet Nuri Başdinç orta öğretimimi Van’da okudum. 2017 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi mimarlık fakültesinden mezun oldum. 2017 yılından beri mühendislik, mimarlık alanında faaliyet göstermekteyim. Ak Partinin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye’de her anlamda değişim ve dönüşüm başladı. Ekonomi alanında, ulusal siyasette ülkemiz büyüdü. Belediyecilik anlamında da örnek verecek olursak, Kayseri, İstanbul, Ankara büyükşehir belediyesi gerçekten bir çağ atlattı. Tabi burada sizlerin büyük katkılarıyla gerçekleşti. Bu doğrultuda Ülkemize, şehrimize, ilçemize büyük katkılar sunan Ak parti çatısı altında Tuşba Belediyesi başkanlığına aday adayıyım. Tabi partimizin uygun görmesi halinde sizlerin de destekleriyle inşallah bu göreve laik olacağım. Tabi şehrimizin ve ilçemizin sosyal ekonomik durumunu ve kültürel atmosferini yakinen takip etmekteyim.” Diye konuştu.

 

 

“ADAYLIK SÜRECİMİZ NETLEŞTİĞİ ZAMAN PROJELERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ”

 

Tuşba ilçesini sorunlarını konuşmak için değil çözüm üretmek için aday adayı olduğunu belirten Başdinç, “Şehrimizin ve ilçemizin tarihi miraslara sahip olduğunu görüyoruz. Şehrimizin sorunlarını kısaca bahsetmek gerekirse örnek verecek olursak, Tuşba belediyesini, Tuşba ilçemizin hala bir meydanı yok, Çarşısı yok, mevcut bir alışveriş merkezi, bir istihdam alanı yok. Şehrimize iki ana giriş var. Birisi Erdiş tarafından, birde Özalp tarafından şehrimizin iki tane ana girişi var. Bu girişe girdiğimiz zaman ciddi anlamda kötü bir görüntüyle karşılaşmış oluyoruz. Bunlar örnek kentsel dönüşüm projeleri ve büyük imar projeleri ile yapıp geliştireceğiz inşallah bu görevin bize verildiği takdirde. İlçemizin küresel bir marka olması için çalışacağım. Bugün burada benimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Tabi adaylık sürecimiz netleştiği zaman projelerimizi açıklayacağız. Tuşba ilçemizin ve genel sorunlarını zaten hepimiz biliyoruz. Tuşba’da Ak Parti küskünleri de barıştıracağız. Bunu da başta söyleyeyim. Hepinize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim