Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Sağlık Daire Başkanlığı tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Sağlık Daire Başkanlığı tarafından yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi, Mobil Hastane, Mabil Veteriner Aracı, Sokak Hayvanlarını Besleme Aracı ve Vektörle Mücadele İlaç Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulanarak bilgi aldı. İlk olarak, kısa bir süre önce açılan ve içerisinde; muayene, müşahede, acil yardım ve küçük cerrahi müdahaleler, EKG, tansiyon, enjeksiyon ve pansuman gibi gündelik sağlık hizmetlerinin ücretsiz verildiği Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti. Sağlık Merkezi'nin tüm birimlerini gezen Eşbaşkanlar, yapılan çalışmalardan dolayı çalışanlara teşekkür etti.

 

ÇOBAN: HASTANE OLMAYAN CİHAZLARIMIZ VAR

Eşbaşkanlar ardından içerisinde; dijital röntgen, dijital mamografi, ultrasonografi, hemogram, biyokimya ve hormon cihazları, laboratuar, genel muayene odası, ağız-diş kliniği, jinokolojik muayene ve acil müdahale bölümlerinin yanı sıra hasta kayıt işlemlerinin ve bekleme bölümünün olduğu mobil hastaneyi inceledi. Eşbaşkan Çoban, mobil hastane içerisinde bulanan donanımların birçok hastanede bulunmadığını belirterek, mobil sağlık aracının bir hastane görevi göreceğini söyledi. Mobil Hastane'nin özellikle kırsal mahallelere gönderilerek buralarda sağlık hizmeti sunacağını aktaran Çoban, bu çalışmanın belediyenin en değerli çalışmalarından biri olduğunu söyledi. 

 

TEDAVİ MOBİL VETERİNER ARACI İLE YAPILIYOR

Eşbaşkanlar ardından, bu yıl içerisinde hizmete alınan ve içerisinde; 2 adet muayene masası, hayvan kafesleri, tıbbi müdahalelerin yapıldığı bölümler, ultrason cihazı ve diğer cihaz ve ekipmanların olduğu mobil veteriner aracında incelemelerde bulundu. Mobil veteriner aracı ile ilgili bilgi veren Sağlık Daire Başkanı Yılmaz Berki şu ifadelere yer verdi: “Kliniğimiz gezici olup, böylelikle sokak hayvanlarına ulaşımı ve anında müdahalelerin uygulanması daha kolay ve daha kısa sürede olmaktadır. Merkez ve ilçelerde bulunan sokak hayvanlarına yönelik aşılama, kısırlaştırma ve işaretleme işlemleri artık rahat bir şekilde yapılmaktadır.”

 

HAYVANLAR İÇİN BESLENEME ARACI

Sokak Hayvanlarını Besleme Aracını da inceleyen Eşbaşkanlar, kış aylarında sokak hayvanlarının beslenmesinin çok önemli olduğunu, bu nedenle bu çalışmaların daha da ilerleyerek devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sağlık Daire Başkanı Yılmaz Berki, “2016 yılı içerisinde de kentte bir çok alana ve ilçelere odak yerleştirme uygulaması devam etmektedir. Yerlerine bırakılan odaklara gıdaları temin etmek amacıyla başkanlığımız tarafından bir adet sokak hayvanları besleme aracı hazırlanmış olup her gün düzenli bir şekilde belli yerlerden alınan gıda, yiyecek ve su odaklara bırakılmaktadır.” Dedi.

 

İLAÇ UYGULAMA MERKEZİ AÇILDI

Eşbaşkanlar burada yaptıkları incelemenin ardından, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "Vektörle Mücadele İlaç Uygulama Merkezi'ni gezdi. Burada merkezde çalışanlar tarafından karşılanan eşbaşkanlar, merkezde incelemelerde bulundu. Merkez ile ilgili bilgi veren Sağlık Daire Başkanı Berki şunları söyledi: “Her yıl Nisan-Eylül ayları arasında yaklaşık 30 kişilik ekiple başta merkez ilçeler olmak üzere kent genelinde sit alanları, bataklıklar, hayvan gübrelikleri, fosseptik çukurlar, göl kıyısı, yeşil alanlar vb. yerlerde yoğun bir tempoyla ilaçlama yapılmaktadır. Bu anlamda ilaç hazırlama, depolama, personellerin duş, banyo ve giyinme ortamlarının oluşturulması amacıyla ilaçlama merkezi kurulmuş ve çalışmalara başlamıştır.”

Editör: TE Bilisim