AK Parti’nin Van 1. Sıra milletvekili adayı Osman Nuri Gülaçar kentin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Adaylığın açıklanmasından bu yana her gün farklı ilçelerde ve köylerde halk ile buluşan ve bir taraftan da kent merkezindeki vatandaşlarla bir araya gelen Gülaçar, önceki akşam da kentteki aşiret liderlerini ziyaret etti. Mahmed Piran Aşiret lideri Çetin Can’ın iftar davetine katılan ardından da diğer önemli aşiret liderlerini ziyaret eden Gülaçar, burada yaptığı konuşmada ayrıştırıcı değil, birleştirici olma mesajları verdi. Ziyaretlerinde çarpıcı mesajlar paylaşan Gülaçar ziyaretleri kapsamında son sözü de ünlü Kürt şair Cegerxwîn’in “Eger em nebin yek, em ê herin yek bi yek.” Sözleri ile yaptı.

 

AK Parti Milletvekili adayı Osman Nuri Gülaçar’a toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Van’da ve ilçelerde ziyaretler yapan Gülaçar, bu kapsamda kentteki 3 önemli aşiret olan Mahmed Piran, Alan ve Ezdinan aşiretlerinin liderlerini ziyaret edip aşiret mensubu ailelerin temsilcileri ile bir araya geldi.

 

 

ÇETİN CAN: DESTEĞE HAZIRIZ

 

Bu önemli davetlerden biri Mahmed Piran Aşiretinin önde gelen ismi Çetin Can tarafından verilen İftar yemeği oldu. İftarı aşiret mensubu aile temsilcileri açan Gülaçar, kalabalık bir buluşmaya konuk oldu. Aile bireylerinin katıldığı iftar davetinde Osman Nuri Gülaçar’ın Van için isabetli bir tercih olduğunu söyleyen, Can, “AK Parti Van’da doğru ve isabetli bir karar verdi. Sayın Gülaçar, gerek ailesi gerekse toplumun bütün kesimleri tarafından hem sevilen hem de saygı duyulan bir isimdir. Sayın Gülaçar’a her türlü desteği sunmaya hazırız. Bizleri kırmadılar, davetimize icabet ettiler. Kendilerine ve heyetine teşekkür ediyoruz. Osman Nuri Gülaçar’ın mecliste bizi temsil etme noktasında etkili bir temsiliyet gerçekleştireceğine inanıyoruz” diyen Can, AK Parti’nin başarılı olması için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

 

 

GÜLAÇAR: AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ

 

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar davette bir konuşma yaptı. Mahmepiran aşiret lideri Çetin Can’a, bu nazik davetinden dolayı teşekkür etti. Gülaçar, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıştırıcı değil birleştiği olacağız. Ötekileştiren değil kucaklayan olacağız. Van halkı olarak bir birimizi seveceğiz ve kucaklayacağız. Rabbim bizleri, bize güvenen dostlarımıza karşı mahcup etmesin. Biz de bu gün bize evinin kapısını açan Çetin Can bey’e teşekkür ediyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz hep devam eder” diyen Gülaçar, bu önemli yolda kendilerini yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

 

ALAN AŞİRETİ LİDERİ ŞEYLAN DA TAM DESTEK SÖZÜ VERDİ

 

Gülaçar, Van’daki kanaat önderlerini ziyaret programına Alan aşireti lideri Abdurrahman Şeylan ile devam etti. Abdurrahman Şeylan evinde misafir ettiği Osman Nuri Gülaçar’ın Van için, halk için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Bu toprakların hakkettiği ilgiyi ve yüksek temsiliyeti, toplumuna karşı duyduğu derin hürmet ve muhabbet sayesinde Osman Nuri Gülaçar tarafından göreceğini ifade eden Şeylan, çıktığı bu yolda Gülaçar’a desteklerini esirgemeyeceklerini sözlerine ekledi.

 

GÜLAÇAR: ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM, ŞÜPHENİZ OLMASIN!

 

Osman Nuri Gülaçar da davette bir konuşma yaparken, Şeylan aşireti mensuplarının da bulunduğu kalabalığa şu sözlerle hitap etti: “Her şeyden önce ziyaret taleplerimizi kırmayıp ve davetimizi kabul etme nezaketinde bulunduğu için Abdurrahman Şeylan beye ve onun şahsında temsil ettiği bütün herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu toprakların hakkettiği konuma taşınabilmesi için elimden geleni yapacağım, bundan endişeniz olmasın. Ama bu sadece benim yapabileceğim bir iş değil. Hem seçilme sürecinde hem de seçildikten sonraki süreçte öneri, teklif ve eleştirilerinizin de bana yol göstereceğini, ufuk olacağını bilmenizi isterim. Hep beraber, el ele başaracağız inşallah.”

 

 

ÖZBEK: GÜLAÇAR TOPLUMSAL DOKUYA UYAN BİR ADAY!

 

Gülaçar’ın ziyaret ettiği bir diğer kanaat önderi de Ezdinan Aşireti lideri M. Salih Özbek oldu. M. Salih Özbek’in evinde gerçekleşen ziyaret misafirler ve Osman Nuri Gülaçar arasında sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Özbek, “Sayın vekilimiz ile geçmişe dayanan güçlü aile bağlarımız var. Hem yetişme tarzı, hem gelenek, görenek ve örfü ile hem de taşıdığı kaygılar ve endişeleri ile Osman Nuri Gülaçar’ın bizim toplumsal dokumuza uygun güçlü bir aday olduğunu ifade etti. Kendilerinin tek beklentilerinin seçim sonrasında bizleri, bu halkı, sorunlarımızı unutmadan güçlü bir temsiliyet gerçekleştirmesidir. Doğru ve hayırlı her çabasında sonuna kadar kendisinin yanında olacağız ve dualarımızı da esirgemeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

GÜLAÇAR CEGERXWîN’İN SÖZLERİ İLE BİTİRDİ

 

Osman Nuri Gülaçar, davette yaptığı konuşmada sözlerine Özbek’e teşekkür ederek başladı. Gülaçar konuşmasında: “Kıymetli M. Salih Özbek bey, ziyaret talebimizi geri çevirmedi ve bizleri kabul etti. Kendisine ve kendisinin şahsında tüm aile fertlerine çok teşekkür ediyorum. Elbette ki ben de sizinle aynı kaygıyı taşıyorum. En hayırlınız toplumuna hizmet edendir. Buna yürekten inanıyorum. Ve bunun gereği olarak da sorunlarımız, taleplerimiz üzerinde kafa yorarak problemleri çözüm noktasında gayret içerisinde olacağım. Ama bunun için hem seçilme sürecinde ve hem de seçildikten sonraki süreçte desteklerinizi bekliyorum. Her yerde ifade ediyorum “Eger em nebin yek, em ê herin yek bi yek.” Dedi.

Editör: TE Bilisim