ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Küçükbaş hayvancılıkta önemli bir merkez olan Van’da Et ve Süt Kombinasının temelleri atılıyor. 6 yıl önce yıkılan depremlerin ardından kombinasını kaybeden Van, yeni kombinasına kavuşmak için ise gün sayıyor.

 

Van için büyük bir öneme sahip olan Et ve Süt Kurumu tarafından inşaatına başlanan Et ve Süt Kombinasının temelleri Cuma günü Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımı atılacak. 2011 yılında yaşanan büyük depremlerin arından hasar gören ve daha sonra yıkılan kombinanın yeni binasına Alaköy’de yapımı başladı. Yapımı hızlı bir şekilde devam eden kombinanın Van için büyük bir önemi var. Küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli merkezlerinden bir tanesi olan Van’ın, bu potansiyelini artırması ve daha da büyümesi adına kombina büyük bir önem taşıyor. Kombinanın yapılması sözü ise önceki Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Van’daki Güçbirliği Platformu’nda vermişti.

 

BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Et ve Süt Kurumu tarafından Van'da inşaatına başlanan  yeni Kombinanın temel atma töreni 20 Ekim 2017 Cuma günü saat 14.00’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay, Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşecek. 2011 yılındaki depremde hasar gören Van Kombinası Alaköy’de yeniden inşa ediliyor. Tuşba İlçesinde 200 bin metrekare arazi üzerinde kurulan yeni Van Kombinası faaliyete geçtiğinde, günlük 70 büyükbaş, 200 küçükbaş kesim ve 900 ton depolama kapasitesi ile Van ve bölgedeki diğer illere hizmet verecek.

 

PAZAR VE FİYAT GARANTİSİ SUNULACAK

Van bölgesindeki besicilerin, sanayicilerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak modern teknolojiye sahip tesislerin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor. Van’a yakışır modern bir tesis inşa ettiklerini belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Ethem Kalın, inşaatına hızla devam edilen Van Kombinasını en kısa zamanda hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Tesiste sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kırmızı et üretimi yapılacağını, Kombinanın başta Van olmak üzere bölgesindeki tüm illerin ekonomik kalkınmasına ve hayvancılık sektörüne katkı sağlayacağını vurgulayan Kalın, Et ve Süt Kurumu olarak bölgedeki üreticilere ve besicilere pazar ve fiyat garantisi sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim