Yerel seçim sonuçlarına göre Ak Parti adayı Sinan Hakan'ın 7 oy farkla kazanmasına BDP'liler itiraz etti. İlçedeki 78 sandıktan Ak Parti Adayı Sinan Hakan'a 6461, BDP adayı Basri Aslan'a ise 6454 oy çıktı. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu'na BDP'nin yaptığı itiraz üzerine sandıkların yeniden sayılmasına karar verildi.

Van Barosu'na bağlı avukatların itirazını gün boyu değerlendiren YSK'nın gün boyu karar vermesi beklendi. Öte yandan Gevaş sonuçlarına bir itirazın da AK Parti tarafından yapıldığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde bir açıklama yapan Van Barosu Başkanı Murat Timur Gevaş'taki durum isin YSK'ya itiraz ve Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacaklarını açıkladı.

Vatandaşlar gün boyu adliyenin önünde YSK'nın kararını bekledi. Az önce Gevaş ile ilgili kararını açıklayan YSK iki partinin de itirazını reddetti. Bu kararın ardından açıklama yapan Timur, "Gevaşta yapılan usulsüzlüklere karşı bugün seçim kuruluna yaptığımız itiraz reddedildi." şeklinde konuştu. Timur ayrıca yarın il seçim kuruluna başvuru yapacaklarını açıkladı.

GEVAŞ AK PARTİ'NİN

Bu karar ile seçimi 7 oyla kazanan Sinan Hakan Gevaş Belediye Başkanı olarak açıklanmış oldu.

Editör: TE Bilisim