Kent genelindeki tablo ve kulislerde konuşulan isimlerle ilgili detaylı bir değerlendirme hazırlayan Bali’nin çokça merak edilen HEDEP ile ilgili kulis detayları da dikkat çekti. HEDEP’in genel anlamda kayyum karşıtı bir söylem ile seçime hazırlanacağını vurgulayan haberde 10 Aralık’a kadar sürecek aday adaylığı başvuru süreci devam ederken öne çıkan belli başlı isimlerden söz edildi.

İşte HEDEP’in Van’daki kulislerinde konuşulan isimlerle ilgili o bölüm:

HEDEP KULİSLERİNDE KİMLERİN İSİMLERİ GEÇİYOR?

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

“Adayların ön seçimle belirlenecek olması nedeniyle aday adaylığı başvurularında ve kulislerde önceki seçimlere göre kısmen durgunluk yaşanıyor. Büyükşehir belediyesi için aday adaylığını aylar önce beyan eden iş insanı Şemsettin Bozkurt başvurusunu yaptı. Bir önceki dönemde yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Van Belediyesi’nin eski başkanlarından Şahabettin Özarslaner, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Ayşe Minaz, HEDEP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı avukat Ümit Dede ve HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ise kulislerde konuşulan isimler. HEDEP Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay da son haftalarda konuşulan isimlerden. Ancak bu isimlerden kimin başvuru yapacağı veya ön seçimlerde hangi isimlerin öne çıkacağı önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.

AK PARTİ İÇİN KULİSLERDE ADI GEÇEN İSİMLER DE PAYLAŞILDI

Öte yandan aynı haberde AK Parti için adı geçen Büyükşehir adaylarından da söz edilirken Van’da Hüseyin Çelik ile birlikte Zahir Kandaşoğlu gibi isimlerin öne çıktığına değinildi.  Prof. Dr. Yakup Akgül, iş insanı Celal Şevgin, eski Milletvekili Abdulvahat Arvas ve Ayhan Kayatürk de ismi kulislerde geçen diğer siyasetçiler. Öte yandan Ak Parti’nin Prof. Dr. Çetin Kotan’a teklif götürdüğü ancak Kotan’ın buna sıcak bakmadığı da kulislere yansıdığına değinildi.

Editör: Necmettin Dursun