Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (HEDEP) yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları bugün itibarıyla resmen başladı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday başvurularının bugün itibarıyla başladığı Van’da Belediye eş başkanlığının yanı sıra belediye meclis üyeliği için de başvurular alınacak.

VAN'DA ADAY ADAY BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van İl Örgütü, yerel seçimlere ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimler için aday adaylık başvurularını almaya başladıklarını belirten HEDEP Van İl komisyonu, başvuru şartları ve yasal süreçleri açıkladı. Aday kabul komisyonu üyesi Gülşen Kurt, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler demokrasi ve yerinden yönetim mücadelesi için büyük bir dönüşümü başlatacağı gibi, aynı zamanda kayyuma, tekçi anlayışa, otoriter rejime karşı da bir toplumsal mücadele alanı olduğunu kaydetti.

EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ DEVAM EDECEK

Bütün belediyelerde Eşbaşkanlık uygulamasına devam edeceklerini de dile getiren Kurt, “Belediye Başkan aday adaylık başvuruları bugün itibari ile başlatacağımız başvuru bitiş tarihinin ise 10 Aralık olarak açıkladı.

Kurt, başvuru şartları ve süreci şu maddelerle özetledi:

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarasını gösterir şekilde)

* Diploma fotokopisi (e-devlet üzerinden de alınabilir).

* Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi aslı (adliyelerden veya e-Devlet üzerinden alınabilir). Aday olmaya engel mahkumiyeti olanlar Kesinleştirilmiş Memnu Hakların İadesi belgesinin aslını ekleyecektir. Kesinleşmiş her dava için ayrı ayrı belge eklenmelidir.

* Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-devlet üzerinden alınacak).

* Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi

* Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olan aday adayları ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Rapor’ fotokopisi

* Aday Adaylığı Başvuru Formu ve Öz Geçmiş

* İki adet fotoğraf

Van'da UMKE görevlilerine arama kurtarma eğitimi verildi! Van'da UMKE görevlilerine arama kurtarma eğitimi verildi!

* Bağış dekontu

Yukarıda sıralanan belgelerin eksiksiz bir biçimde hazırlanarak 2 nüsha olarak il komisyonuna teslim edilmesi gerekir.”

Kaynak: SERHATNEWS