HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Bazı partiler, bazı yerlerde adaylarını çekip bir yerlere destek verebilirler ama HÜDA PAR açısından biz ittifak görüşmeleriyle ilgili noktayı koyduk, o defteri kapattık” şeklindeki açıklamasının yankıları sürerken HÜDA PAR, Van ve bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. Van’da hem büyükşehir hem de ilçelerde tam kadro aday çıkarıp çalışan HÜDA PAR’da büyükşehir adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, sahada dikkat çeken açıklamalar ve değerlendirmeler paylaşmayı sürdürüyor.

HÜDA PAR ADAYI OĞUZ, SAHADA YOĞUN ÇALIŞIYOR

Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak Van Havalimanı kapanıyor! Uçuşlar uzun süre Muş'tan yapılacak

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen genel seçimde Cumhur İttifakı’nda yer alan ve Türkiye genelinde dört milletvekili çıkaran Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) bu seçimde de belediyeler kazanmak için birçok ilde büyük mücadele veriyor. Van başta olmak üzere birçok büyükşehirde büyükşehir ve tüm ilçelerde adaylar çıkarıp sahada çalışan HÜDA PAR’da Van’da ise güçlü isimler yerel temsiliyet kazanmak için çalışıyor. Van Büyükşehir Adayı olarak kentte uzun yıllar siyaset yapan Av. Mehmet Mehdi Oğuz’u tercih eden ve 13 ilçede iddialı adaylarla yarışan HÜDA PAR’ın kentteki yoğun çalışma takvimi sürerken sahada yoğun bir çalışma yürüten büyükşehir adayı Oğuz, sık sık belediye yönetimleri ile ilgili vurgular yapıyor. Vatandaşı iki kutuplu siyasetten çıkıp HÜDA PAR’a davet eden Oğuz, sahada yaptıkları görüşmelerde vatandaşın sıkıntılarını net bir şeklide gördüklerini ifade ederek, “Bir dokunup bin ah işitiyoruz” dedi.

OĞUZ, MEGA PROJELER YERİNE NOKTA ATIŞI PROJELERİ AÇIKLAYIP DİKKAT ÇEKTİ

“Aday gösterildikten sonra mega projeler yerine Van’ın sorunlarını çözecek nokta atışı projeler ve uzun yıllardır konuşulan konular üzerinden açıklamalar yaparak projelerini duyuran HÜDA PAR Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, modern stat, Van Otogar projesi, köprülü kavşaklar gibi projelerini duyurup sahaya inmişti. “Sorunlar belli çözümler belli. Yıllardır hizmetten yoksun olan halkımız HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışına ihtiyacı vardır. İlimizin İki sınır kapısı var ve ciddi bir ticaret potansiyeline sahip olmasına rağmen işsizlik oranı iller sıralamasında ilk 3'te yer almaktadır.” Diyerek kentin sorunlarına konuşan Oğuz, sahada ise farklı konularla ilgili söylemleri ile öne çıkmaya devam ediyor. İşte Oğuz’un sahadaki seçim ve belediyecilik değerlendirmelerinden bazıları…

OĞUZ: VAN’DA YEREL BELEDİYE MECLİSLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Oğuz kentin uzun vadede sorunlarını çözecek hazırlıklar yaptıklarını belirterek; “Tüm belediyelerimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Hiçbir belediye başkanın aklı tek başına idare etmeye yetmez. Zaman o zaman değildir. Bu yüzden en büyük projelerimizden birisi de yerel istişare meclisleri oluşturmaktır. Bu meclislerde oda başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, sendika başkanları, üniversiteden hocalar, mühendisler ve iş bilenler bir araya gelecek. Van’ın sorunları tespit edileceğiz. Çözüm önerileri oluşturacak ve kısa, orta ve uzun vadede Van’ın tüm sorunlarını çözeceğiz inşallah.”

OĞUZ: BİZİM DE PROJELERİMİZ VAR AMA…

“Şimdi Belediye başkanları projelerden bahsediyorlar. Bizim de projelerimiz var. Ama şunu unutmamak gerekir. Projelerin olabilmesi için öncelikle belediyenin kaynağının olması lazım. Belediye kaynaklarını bir kazana benzetirsek o kazanın dibinin delik olmaması gerekir. Delik olan bir kazandan asla proje çıkmaz. Bizim en büyük projemiz şu; Yıllardır belediye bütçesinde oluşturulan kazanın dibindeki delikleri kapatmak olacaktır.” Dedi.

“BELEDİYENİN KAYNAKLARININ DOSTA, YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Belediye yönetimleri ile ilgili de konuşan Oğuz; “Buradan tüm idarecilere ve adaylara sesleniyorum; eğer bu milletin idaresine talipseniz şunu çok iyi bileceksiniz ki siz bu milletin efendisi değilsiniz. Ancak milletin hizmetkarı olmakla görevlisiniz. Yönetimdeki zihniyet değişimi için; Öncelikle adaleti tesis edeceğiz. Allah’ın izniyle bizim yönetimimizde adalet ve hakkaniyet hâkim olacak. Biz oy versin ya da vermesin hizmet götürürken asla ayrımcılık yapmayacağız. İşe alımda, vergilendirme, kısaca her alanda adalet olacak. İkincisi, emanete sahip çıkacağız. Belediyenin malını yetim malı gibi koruyacağız. Belediyenin kaynaklarına, imkanlarına, iş gücüne, makinelerine sahip çıkacak ve yetim malı gibi sahip çıkacağız, israf edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Belediyenin kaynaklarının dosta, yandaşa peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.” Dedi.

OĞUZ: LİYAKATLİ İNSANLAR SİYASETTEN UZAK DURUYOR

Son dönemlerde kentte sürekli belli başlı isimlerin siyaset sahasında görünmesi, aday gösterilmesi gibi tartışmaların da devam ettiği süreçte konuyla ilgili önemli bir değerlendirme paylaşan Oğuz, konuyla ilgili olarak; “Toplumda değerli insanlar çok ama siyasetin kirliliğinden dolayı ehliyetli ve liyakatli insanlar siyasetten uzak duruyorlar. Biz buradan bütün halkımıza çağrı yapıyoruz: Gelin HÜDA PAR bayrağı altında birleşelim iyiler yönetimi ele alsın, şu makus tarihi değiştirelim.” dedi ve kentteki isimleri HÜDA Par çatısı altında siyaset yapmaya da davet etti.” Şeklinde konuştu.

G Hr Mig Y W I A A2 Ko J

“BİR DOKUNUP BİN AH İŞİTİYORUZ”

Özellikle vatandaşın sorunları noktasında ziyaretlerde önemli sorunlarla karşılaştıklarını hatırlatan Oğuz; “Haftalardır İlimizde kurumlardan basına, esnaftan ev ziyaretlerine, kanaat önderlerinden alîmlerimize binlerce vatandaşımızı ziyaret ettik ve ziyaret etmeye devam ediyoruz. Onlar Van'ın sorunlarını bize anlattı. Biz bu sorunlara çözümlerimizi anlattık. Ama üzülerek söyleyeyim yıllardır bu halka hizmet adına hiçbir şey yapılmamış. Her seçimde kendilerine sözler ve vaatler verilmiş maalesef seçimden sonra başa gelenler verdikleri hiçbir sözü tutmamışlar, Bir dokunup bin ah işitiyoruz.”

“HALK BELLİ SİYASİ GÖRÜŞLER ARASINA SIKIŞTIRILMIŞLIKTAN BIKMIŞ”

“Geçtiğimiz haftalarda paylaştığı ve açıklanmasından sonra ciddi ses getiren Katlı Otopark, Stadyum, Beşyol’a taksim meydanı ve köprülü kavşaklar şeklindeki projelerini de ön plana çıkaran Oğuz bununla birlikte yeni bir siyaset anlayışı için de HÜDA PAR’ın ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak; “Halk, yıllardır belli siyasi görüşler arasına sıkıştırılmışlıktan bıkmış ve kendisine gerçekten hizmet edecek bir siyasi görüşe ihtiyaç duyuyor. Ziyaret ettiğimiz tüm yerlerde partimize olan teveccüh HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışına ihtiyaç olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Belirlediğimiz projelerimizle güzel Van'ımıza hizmet ancak HÜDA PAR ile olur.” dedi.

Kaynak: (ŞEHRİVAN ÖZEL)