Türkiye 31 Mart’ta yapılacak seçimlere hazırlanırken Van’da da seçim hareketliliği devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde önemli isimler AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkan adayları aday adaylığı başvuruda bulunmuştu.

Aday adaylık sürecini değerlendiren AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Bildiğiniz üzere parti genel merkezimizin yerel seçimler için aday adaylığı başvuru tarihi olarak belirlediği 9-22 Kasım tarihleri arasında adaylık başvurularımızı alıp süreci tamamladık. Söz konusu tarih aralığında başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 13 ilçemiz için çok kıymetli başvurular aldık. Evvela, Van’a hizmet etmek için yola çıkan, partimize müracaat eden ve bizimle yol yürümek istediğini beyan eden kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyor, adaylık sürecinde ise başarılar diliyorum” dedi.

“VAN’IN AK BELEDİYECİLİK İLE BULUŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Ülke genelinde rekor sayıda belediye kazanan partinin AK Parti olacağını dile getiren Güray; “20 yılı aşkın süredir Türkiye’nin siyasetinde iz bırakan partimiz muhakkaktır ki 2024 yerel seçiminde de yine zafere koşan ve rekor sayıda belediye kazanan parti olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Mart 2024 seçimleri için büyük bir inanç ve heyecan ile çalışıyoruz. Bu heyecana Vanlı hemşehrilerimizin de ortak olduğunu görmek bizlere büyük mutluluk veriyor. İnanıyoruz ki bu büyük heyecan ve inanç ile Van Büyükşehir başta olmak üzere ilçelerimizde de seçimi kazanacak ve Van’ın Ak Belediyecilik anlayışından topyekün buluşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

GÜRAY, TEMAYÜL SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Van için en iyi adayların belirlenmesi noktasında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, şunları söyledi; “Bu süreç devam ederken ve 26 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek temayül yoklamalarına sayılı gün kala birkaç hususta fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle partimize başvuran aday adaylarımızın tamamının hakkını, hukukunu koruyarak kent için en iyi adayların belirlenmesi için bizler de elimizden gelenin en iyisini yapacak, en büyük teveccühü gören isimlerle yola çıkmak için mücadelemizi vereceğiz. Temayül yoklaması başta olmak üzere kamuoyu yoklamaları, anketler ve benzeri objektif çalışmaları dikkate alacak ve kentin istediği, Vanlının başkanlığa layık gördüğü isimlerle yola çıkma noktasında bizler de sürece ortak olmaya çalışacağız.”

Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

VAN’DA KENTİN İSTEDİĞİ ADAYLARDAN OLUŞAN BİR KADRO HAZIRLAYACAK,

Kentin istediği adaylardan oluşan bir kadro ile seçime gideceklerine vurgu yapan Güray, “Öte yandan partililerimize ve hemşehrilerimize de gönül rahatlığı ile beyan etmek isterim ki, kentin istediği adaylardan oluşan bir kadro hazırlayacak, taleplere kulağımızı tıkamadan, çok boyutlu çalışmalar yaparak belirlenen adaylar ile karşınıza çıkacağız. Uzun yıllardır AK Parti belediyeciliğini görmeyi arzuladığımız Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, ilçe belediyelerini de kazanarak Van’da belediyeciliğin esaslarını uygulama ve gerçek bir büyükşehir belediyeciliği ortaya koyma noktasında büyük bir seferberlik başlatacağız ve bu seferberliğin sonunu büyük bir zafer ile taçlandıracağız” dedi.

GÜRAY, VAN’I OLMASI GEREKEN SEVİYEYE GETİRECEK ÇALIŞMALARIN MÜJDESİNİ VERDİ

Büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarını söyleyen AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray; “Bizler davasına, davaya önderlik eden liderine ve dünden bugüne hep hizmet etme şiarıyla yol yürüyen partisine inanan isimler olarak Mart 2024 seçimleri için büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştığımızı beyan ediyoruz. Partimiz daha şimdiden büyükşehir ve ilçeleri kazanacağına emin bir şekilde hazırlık yapıyor. Adaylarımızın da dahil olması ile büyük kitleler ile sahada olacak, varlığımızı hissettirecek ve Van’ı olması gereken seviyeye getirecek çalışmalarını müjdesini vermek üzere sizlerle buluşacağız. Bu inançla adaylık sürecimizin hayrolmasını diliyor, Mart 2024 seçimlerine start verdiğimiz şu günlerde Van’ı güzel günlerin beklediği inancıyla tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ