ŞEHRİVAN ÖZEL: M.ALİ EKİNCİ-HAMİT KARAKUŞ

Edremit hem turizmde hem de yaşam alanlarının oluşmasında yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Son yıllarda yıldızı en çok parlayan ilçelerden biri haline gelen ilçe yatırımlar noktasında cazibem merkezi olmayı sürdürürken Van’ın göz bebeği için bir proje duyurusu daha geldi. Gerek konumu gerekse de potansiyeli bakımından önemli bir turizm merkezi olan ilçede yıllar önce ilçede atıl durumda olan arsaları satın alan Vanlı iş insanı Seyfettin Güzel, bu alanlardan birisinde bir yaşam merkezi yapmak için hazırlık yapıyor. Geçtiğimiz günlerde müjdesi verilen ve Van kamuoyunda merak uyandıran proje konuşulurken konuyla ilgili detaylı bilgi vermek üzere bir açıklama yapan Güzel, Edremit’e ve Van’a yakışacak bir yaşam merkezi inşası yapacaklarını duyurarak; “Van’a yakışan bir proje kazandıracağız” dedi.

Başkan Say, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi! Başkan Say, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi!

İŞTE O PROJENİN DETAYLARI

Edremit’te yapacağı Güzel Han projesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İş insanı Seyfettin Güzel, “Edremit’te ilk yapılaşmanın önünü ben açtım diyebilirim. Bu güzel ilçe büyümeye devam ediyor. Bizin de bu ilçe için hazırladığı projenin bir taslağı var ve uygulama için fikir destekleri alıyoruz. Bu projede, akademisyenlerimiz, inşaat mühendisi, teknik elemanlar, mimarlar ve kuyumcular var. Yapacağımız bu projeyi onlardan detaylı bilgi alarak güzel hale getirmek, Van’a ve Edremit’e yakışacak güzel ve kaliteli hale getirmek için çabalıyoruz.”

REZİDANS, OTEL VE YAŞAM MERKEZİ…

Projede rezidans, otel ve yaşam merkezi yapmaya çalışacağız. Taslak projemizi hazırladık ve tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her kesimden fikir desteği almaya çalışıyoruz. Edremit’in geleceği çok parlak ve daha da gelişecek. Bu iş sadece benimle olmaz, herkes ile birlikte b projeyi hayata geçireceğiz. Van’a yakışan bir proje kazandıracağız. İnsanları en hayırlısı, insanlara yararlı olandır. Dolayısıyla bizde iyi niyetle çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

GÜZEL KENT’İN GÜZEL HANI…

Edremit’te yapılan güzel han projesi hakkında bilgi veren Mimar Muhammed Arif Yeğin, “Projemiz Van halkı tarafından bilinen, yıllarca ‘Güzel Kent’ olarak anılan Seyfettin Güzel Beyin arsası üzerine çalıştığımız yeni bir proje. Projemiz İpekyolu hattı üzerine, geçmişten bugüne kadar ticaret yollarının üzerinden geçtiği ana arterde Van Gölü kıyısında Van merkeze de 20 kilometre mesafede olan bir lokasyondadır. Geçmişimizdeki tarihi süreçte kervansaraylarımız, hanlarımız vardı. Bunlar insanların ticaret hatları üzerinde konaklama ihtiyaçlarını karşılayan bizim kültürümüzün binalarıydı. Biz de bu ihtiyacı güncel ihtiyaçlarla modernize ederek hem konaklama hem ticareti sağlayan insanların ihtiyaçlarını karşılayan bir yaşam merkezi, yeni bir eğlence alanı yani çok yönlü bir karma yapı ortaya koyduk.” İfadelerini kullandı.

GÜZEL HAN’DA VAN’A DAİR DEĞERLER DE YER ALACAK

Yeğin, projenin yalnızca turistlik değil aynı zaman da yerel halkında yararlanabileceği belirterek, şunları söyledi: “Projemiz içerinde ticaret alanları, ofis blokları, aynı zamanda insanların konaklayabilecekleri rezidanslar ve günü birlik kalacakları otel hizmetinde sağlayacağımız dört fonksiyon karma bir yapı yapacağız. Malumunuz Van’ımız gittikçe turizm açısından gelişmekte, Akdamar Adası üzerinde turistlerin bulunduğu bölgede, turistlik bazı malzemelerin satılabileceği, Van kahvaltı kültürünün güzel bir ortamda Van Gölü manzarasın da insanlara sunulabileceği, Van’ın kültürünü anlatan farklı objelerin satılabileceği ve yerel halkında genel alışveriş ihtiyaçlarını karşılayabilen bir projemizi konsept olarak sunduk.”

HEM EDREMİT HEM DE GEVAŞ’A HİTAP EDECEK

Projeyi geliştirirken halkında görüşlerini aldıklarını belirten Yeğin, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Tabi projemiz gelişecek. Şu anda bu iş için halkın görüşlerini almak için bir çalışma yapıyoruz. Van halkının talepleri ne doğrultuda şekillendirirse, projemizde o minimalde değişecektir. Bu bir fikir projesidir. İhtiyaçlar çoğunluk gösterebilir ve ileriki süreçlerde projede değişiklik yapılabilir. Bu projemiz Edremit bölgesi için, Van halkına da Gevaş halkına da yani Van’ın tekrardan bir merkez haline getirebilecek şekilde ikinci bir çarşı merkezi ön görüyoruz.”,

Editör: Şaban Beyazsaç