AK Parti ve MHP’de İstanbul’un bütün ilçeleri için adaylar açıklanırken CHP’deki kördüğüm sürüyor.

O İLÇELERİ HALA AÇIKLAYAMADILAR

CHP’nin “kale” olarak gördüğü Kadıköy, Şişli, Bakırköy ve Beşiktaş gibi ilçelerde hala aday belirlenemedi. İttifak arayışları süren CHP’nin bu ilçelerde adayları açıklayamamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu faktörünün etkili olduğu belirtiliyor. Kadıköy, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş’taki belediye başkan adaylarının İmamoğlu ile görüşmek için sıra bekledikleri konuşuluyor.

CHP genel merkezinde seçimi kazanma ihtimalinin oldukça yüksek görüldüğü ilçelerde mevcut belediye başkanlarının vazifesini sürdürmek istediği dillendiriliyor.

İKİ İLÇEDE DEM’Lİ PAZARLIK

2019 yerel seçimlerinde HDP desteğiyle kazanılan Esenyurt ilçesinde ise yine HDP/DEM Parti ile ittifak arayışlarının sürdüğü iddia ediliyor. Maltepe ilçesinde de DEM Parti’nin ittifak teklifine cevap beklenildiği için tek taraflı olarak aday belirlenmediği kaydediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel 13 Aralık 2023’te, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüşmüştü.

Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri! Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri!

Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Ocak'ta DEM Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüşmüştü. Ziyaret sonrası liderler ortak basın toplantısı düzenlenmişti.

İSTANBUL'DA HALA SUSKUNLAR

Daha önce 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklayan HDP/DEM Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmasına rağmen İstanbul'da henüz hamlede bulunmuş değil. İBB için aday açıklamayan ve ucunu açık bırakan DEM Parti'nin bu durumu pazarlık kozu olarak kullandığı ifade ediliyor.

Editör: Necmettin Dursun