Seçimlere 4 ay kala, CHP'nin yeni başkanı olan Özgür Özel,yerel seçimler bir kez daha İYİ Parti'nin kapısını çaldı. Mayıstan sonra ittifak masasını 2. kez yıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, CHP'deki değişimin ardından 'kendi adaylarımızla seçime gireceğiz' söyleminin ardın İYİ Parti'nin kararı ise merak ediliyordu. 

Özgür Özel'li CHP, yine HDP'ye "el salladı"

CHP'nin HDP ile yerel seçim ittifakına yeşil ışık yakması, İYİ Parti'de rahatsızlığa neden olurken bu gelişmelerle toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun toplantısından, CHP'nin beklediği karar çıkmadı.

İYİ Parti toplantısında CHP ile ittifaka "hayır" denildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında, CHP ile yerel seçimlerde yapılması olası ittifak görüşüldü. Görüşmenin ardından, CHP ile yerel seçimde ittifak yapılmamasına oy çokluğu ile karar verildi.

Akşener, "hayır kararı çıktı" dedi

Yeni haftada veri gündemi yoğun! Yeni haftada veri gündemi yoğun!

Akşener, toplantının ardından, Genel Merkez ek binasından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını söyledi. “Hayır kararı mı çıktı?” sorusuna, “Evet, hayır kararı çıktı” yanıtını verdi.

Kürşad Zorlu: "Seçimlere hür ve müstakil olarak giriyoruz"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yapılan oylama neticesinde GİK, 2024 yerel seçimlerinde İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girmesi kararını almıştır."

Kaynak: EN SONHABER