YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar! YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar!

Türkiye 31 Mart yerel seçimlere hazırlanırken partilerin seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belli olmasından sonra adaylar sahaya inerek seçim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda İYİ Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Selim Özgökçe, basın ile bir araya geldi. Yerel siyasetin ilimizde doğru yapılmadığını söyleyen Özgökçe, 2 kutup arasına sıkışan bu siyaseti 31 Mart seçiminde kurtaracağız dedi.

“İLİMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE ADAY OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Yerel siyaseti ilimizde doğru yapmak için bu yolla çıktıklarını dille getiren Tuşba Belediye Başkan adayı Selim Özgökçe, “Bizler İYİ Parti olarak biliyorsunuz 6 yıl Kurucu il Başkanlığı yaptım ve geçmiş dönemde genel başkanımız, milletvekili adayı olmamızı istedi. İlimizde yerel siyaset çok kötü yapılıyor. Biz ilimizde öncelikle yerel siyaseti doğru yapmak, halkımızı bu konuda bilgilendirmek, güçlendirmek ve yerel siyasette ilimizi hak ettiği yere getirmek için yerler siyaset yapmayı düşündüğümüzden dolayı önümüzdeki seçimlerde belediye başkanlığı taleplerimiz olacak dedik. Bu konuda bize destek verdiler. Biz de ülkemize ilimize yakışır bir şekilde ve aday olduğumuz ilçeye yakışır bir şekilde olmak için yola çıktık. Merkezimize sunduğumuz listede bizleri aday olarak doğru buldular.” İfadelerini kullandı.

“BİZLER BU İLİN ÇOCUKLARIYIZ”

Belediye başkanlığı koltukları avukat doktor işi olmadığını söyleyen Özgökçe, “Bizler bu ilin çocukları olarak özellikle ilimizde ithal aday olmaksızın bütün ilçelerinize hitap eden, o ilçede yaşayan ve o ilçede ikamet eden arkadaşlarımıza öncelik verdik. İlimizde belediye başkanlık adayları çevre bilimciler, inşaat mühendisleri, mimarlar gelip bizde hak ettikleri bu koltukları talep edebilselerdi. Belediye başkanlığı koltuğu avukat doktor işi değil Mimar mühendis çevre bilimcilerin işidir. Bizler İYİ Parti olarak şehrimizin dinamikleri değerli ve kıymetli aileler ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda saha çalışmalarımızı yapmaya başladık. Özellikle esnaf kardeşlerimizin sorunları dinlemeye gittiğimizde 2 kutup arasında sıkışmış halkı ciddi anlamda cesaretlendiğini farkındayız.” dedi.

ÖZGÖKÇE: HAK ETMEYENE OY VERİLMEYECEK

Bu seçim bizim seçimizin olmadığını söyleyen Özgökçe sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçekten bu seçim biz adayların seçimi değil. Bu seçim evine ekmek götüremeyen babalar için, çocuğuna süt veremeyen anneler için, sabahleyin okula aç gidip okuldan aç dönen akşam yastığa başını aç şekilde yatağa giren çocuklar için, köyünde tarlasın süremeyen traktörüne mazot koyamayan çiftçi bu seçim ona göre oy vereceklerini söylüyorlar. Hak etmeyene de oyumuzu vermeyeceğiz. Esnafın ve halkın oy kullanma şekli bu yönde olacak. İnsanlar bu doğrultuda oy kullanacaklar. Bu doğrultuda hak edene hakkını verecekler. Buda bize 22 yıldır iktidar olarak bizleri yönetenlerin nasıl bir ekonomik zor durumda olduğumuzu gösteriyor.”

Konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özgökçe, kentteki genel sıkıntılardan seçim kazanma ile ilgili çalışmaları gibi önemli konuları da cevapladı. Tuşba’daki diğer adaylardan bağımsız olarak yaptığı çalışmalarda halktan ciddi bir teveccüh gördüklerini ifade eden Özgökçe, kazanmaları halinde tüm kesimlerin dahil olduğu bir belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarını da söyledi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ