Kaldı 16, Final...

               Hakikaten çok zor hava ve saha şartlarında gelen 3 puan. Biliyorsunuz 6 Şubat deprem felaketinde etkilenen illerin başında geliyordu ADIYAMAN. Sahaları bakımda olduğundan dolayı maçlarını sezon başından beri ilçesi KAHTA'da oynuyordu. Öglen saatlerinde  KÂHTA'ya yetiştiğimizde hakikaten saha demeye bin şahit adeta mahalle sahasını andıran derme çatma tribünü olan sentetik çimi bozuk ve yer yer tümsek olan bir saha gördük.

15 yıldır deplasmanlara gitmiş biri olarak bu kadar kötü bir statta maç izlediğimi hatırlamıyorum doğrusu. Buradan sakatlıksız 3 puanla dönmek çok önemliydi. Maçta bu minvalde başladı. Ümit BOZKURT Hoca cezası sebebiyle maçı Tribünde takip ediyordu. Ümit Hocamız geçtiğimiz hafta BUCA maçındaki kazanan kadroyu bozmamıştı… Adıyaman takımı kalabalık orta saha ile hızlı hücumlarla Hüseyin ile Yusuf Ensar’ı topla buluşturmaktı… Nitekim bunu ilk devre çok iyi yaptılar.30’uncu dakikada Yusuf Ensar POYRAZLI'nın golüyle 1-0 öne geçtiler. İlk devre sahada  tanınmayacak derece kötü bir VANSPOR gördük.

               Devre arası futbolcu kardeşlerimiz biraz silkinmiş olacak ki ikinci devre bambaşka VANSPORUMUZ sahadaydı. Özellikle Emre OYMAK oyuna girdikten sonra orta sahada derli toplu daha çok topla oynayan VANSPORUMUZ oldu. Ama 52’nci dakikada önce Hüseyin sonra Yusuf Ensar'ın şutlarında kalesinde  devleşen belki de farkın açılmasını önleyen kalecimiz Nurullah ASLAN oldu. Sonrasında oyun üstünlüğünü maç sonuna kadar tamamen elimize geçirdik. Harun ile mutlak gol kaçırdık. Hemen akabinde 59’uncu dakikada Ahmet Eren'in akıl dolu ortasında arka direkte Burak Kavlak kafayı vurdu ve maçta durumu 1-1'e getirdi. Metincan Cici ve Şerif'in oyuna girdikten sonra adeta Adıyaman Kalesini ablukaya alan VANSPORUMUZ 77’nci dakikada Berke DEMİRCAN'ın golüyle 2-1 öne geçtik. Berke sezon başından beri ilk golünü atıp üzerindeki şansızlığı kırmıştı. Berke'nin gol anındaki ve maç sonundaki sevinçleri görülmeye değerdi. Maçın sonuna doğruda oyun üstünlüğü devam ettiren VANSPORUMUZ 90+3'de Alpay'ın kullandığı kornerde ön diskte kendini unutturan Metincan Cici klas bir kafa vuruşuyla skoru 3-1'e getirdi. Aynı zamanda maçın skorunu belirleyen goldü bu. Zorlu ADIYAMAN deplasmanından ikinci devre oynadığımız futbolla 3 puanı aldık. Emeği geçen herkese teşekürler.

        Bu galibiyetin anlam kazanması için Cumartesi Saat 14:00'de Serik Belediye maçında tek hedef 3 Puan olmalıdır. Sezon başından beri tribünleri doldurmayan TARAFTARLARIMIZDA artık silkelenmeli ve cumartesi maça gelip tek bir koltuğu boş bırakmamalıdır. Şampiyonluğa giden yolda BAŞARILAR VANSPORUM diyorum.