Ülkemizin güneydoğusu ile güney ve batı kıyılarının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Muğla çevreleri, Aydın'ın kıyı kesimleri, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Malatya, Elazığ ve akşam saatlerinden sonra Antalya çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın bugün güney ve güneybatı yönlerden Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına, Tekirdağ, İstanbul ve Bursa çevrelerinde kuvvetli, bu illerin yüksek kesimlerindeyse zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli lodos sebebiyle ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI VAN’A GERİ GELİYOR!

Meteoroloji bugün için Van dahil 14 ili çığ tehlikesine karşı "sarı" kodla uyardı. Son haftalarda etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken bazı ilçelerde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi geçti. Meteoroloji Van’da kar yağışı yeniden tarih verdi. Meteorolojinin yayımladığı 5 günlük hava durumuna göre; Van’da önümüzdeki 4 gün sisli ve az bulutlu bir havanın etkili olması beklenirken Van’da Çarşamba günü itibarıyla akar yağışının yeniden etkili olacağı tahmin ediliyor.

VAN DAHİL 14 İL İÇİN ÇIĞ UYARISI

Meteoroloji 14 ili çığ tehlikesine karşı "sarı" kodla uyardı. Çığ riski bulunan iller; Ağrı, Rize, Giresun, Trabzon, Şırnak, Iğdır, Artvin, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van, Ardahan.

KPSS başvuruları başladı! KPSS başvuruları başladı!

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun dağlık ve kar örtüsü ile kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, çığ tehlikesine dikkat

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, 6°C

Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER