Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; “Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Yağışların Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi beklenmektedir.” denildi.

Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Van Gölü İçin Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Güney ve güneydoğu zamanla batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van ve Muş’ta 5, Hakkâri ve Bitlis’te 3 derece olacağı tahmin edilmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline Vanlılardan büyük tepki! Seyyar satıcı ve kaldırım işgaline Vanlılardan büyük tepki!

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL