Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç ve Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, (Artvin hariç) Karadeniz, (Ardahan, Kars ve Van hariç) Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, Yağışların, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.

VAN -3°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ilçeler (Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp)  aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak.

ERZURUM -7°C, 2°C

Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı.

KARS -12°C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu.

MALATYA 2°C, 7°C

Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

VAN’A KAR YAĞACAK MI, KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN DAHA SÜRECEK?

Meteoroloji Van’da 5 günlük hava durumunu açıkladı. Van’da hafta başından itibaren başlayan sağanak yağmur merkez ilçeler olmak üzere birçok ilçede kar yağışına dönüştü. Meteorolojinden yapılan son hava tahminlerine göre Van’da sağanak yağmur ve kar yağışı bu hafta sonu itibarıyla etkisini kaybedecek. Yeni hafta ile birlikte sağanak ve kar yağışı ilimizi ter edecek ve hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Genel olarak yağmur ve sağanak, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle 1000 m üzeri rakımlı kesimli yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen yerlerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

7 İLE UYARI

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman için sarı kodlu kar ve yağmur uyarısı yapıldı.

Adıyaman: Kuvvetli yağış ve bası kesimlerde kar bekleniyor.

Batman: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar bekleniyor.

Bingöl: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar bekleniyor.

Diyarbakır: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar bekleniyor.

Elazığ: Kuvvetli yağış ve baz kesimlerde kar bekleniyor.

Mardin: Kuvvetli yağış uyarısı.

Şanlıurfa: Kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL