Meteoroloji, günlük hava durumunu açıkladı. Yurdun kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunun, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarının, (Malatya hariç) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yağışların, Ankara, Düzce, Zonguldak, Adana, Hatay, Urfa, Trabzon ve Samsun'da sağanak ve yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bolu, Kastamonu, Artvin, Erzurum ve Kars'ta ise kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Meteoroloji, günlük hava durumunu açıkladı. Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Kar yağışlarının, Van ili güney ve kuzey ilçeleri (Erciş, Muradiye, Özalp, Çatak, Gürpınar, Başkale, Bahçesaray) ile Hakkari ilinde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görüleceği beklenmektedir.

VAN °C, 2°C

Akaryakıta zam gelecek mi? Akaryakıta zam gelecek mi?

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 0°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Van ili güney ve kuzey ilçeleri ile Hakkari ilinde beklenen kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN