“SİYASET TARZI İLE VAN HALKININ TAKDİRİNİ KAZANDI”

Van ile bağlarını koparmayarak meclis çalışmalarının olmadığı günler seçim bölgesinde halkın arasında oldu. Van ile Ankara arasında köprü olarak kentin sorunlarını Ankara’ya taşıdı. Bakanlıklarda yatırımların takipçisi olarak birçok projenin Van’a kazandırılmasında gayret gösterdi.  Halk arasında genel kabul gören bu siyaset tarzı ile Van halkının takdirini kazandı. Yaptıkları ve mütevazı kişiliği ile umut vaat eden bir siyasetçi olarak bugünde çok rahat bir şekilde sahada halktan destek istiyor.

“SEÇİM ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR”

Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Arvas, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dün Özalp ilçesinde çarşı pazarı dolaşarak, kahvehanelerde vatandaşlarla hasbıhal eden Milletvekili Arvas, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve muhabbetlerini iletiyor.  Özalp Sanayi Sitesin de bulunan tüm esnafı tek tek ziyaret eden Arvas,  bölgenin huzur ve istikrarın devam etmesi adına 14 Mayısta AK Partiye Özalp’ten güçlü bir destek istedi.  AK Parti İlçe Başkanı ve teşkilat mensupları ile birlikte Karkalı, Yünkuşak ve Sarıköy Mahallelerini de ziyaret eden Milletvekili Arvas, Türkiye’nin ve Van’ın darbelerden, vesayet odaklarından, kimlik siyasetin yapanlardan ve kaostan beslenenlerden çok çektiğini, yakın geçmişte çukur siyaseti ile vatandaşın canına ve malına musallat olanlara artık fırsat verilmemesi gerektiğini anlattı.

“ÖZALP’A %80’Nİ HİBE OLAN 25 MİLYONLUK PROJE”

2020 yılında yanan işyerleri ile ilgili süreçte konunun yakın takipçisi olan Arvas, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Büyükşehir Belediyesi ve Özalp Belediyesinin katkıları ile inşaatı devam eden Özalp Halk Pazarında incelemelerde bulundu. Yaklaşık %80’ni hibe olan 25 milyonluk projede toplam 96 modern dükkân bu yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Yine Özalp Belediyesi tarafından inşası tamamlanarak hazır hale gelen tekstil fabrikasından yakın zaman da 500 Özalp’lı gence iş imkânı sağlanacak, dolaylı olarak binlerce insan bu yatırımlardan istifade edecek, ilçe ekonomisi canlanacaktır.

YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar! YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar!

“ANNELER, BABALAR VE GENÇLER DAHA MUTLU VE HUZURLU BİR HAYAT SÜRDÜREBİLME İMKÂNINA KAVUŞUYOR”

Bölgenin en çok ihtiyaç duyduğu huzur ve güven iklimi ile insanların hayat kalitesini yükseliyor. Anneler, Babalar ve gençler daha mutlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilme imkânına kavuşuyor. Hiç kuşkusuz güvenli bir şehirde, işletmeler daha fazla müşteri çekebilir ve daha fazla iş yapabilirler, bu da ticari faaliyetlerin artmasına ve kalkınmanın hızlanmasına yol açmaktadır. Terörün bölgemizi esir aldığı, asayişin olmadığı günleri hatırlayalım; İşletmelerin çalışma saatlerinin kısıtlandığı, vatandaşların sokağa çıkma yasağına maruz kaldığı, terör baskısı ile işyerlerinin kapatıldığı, vergi adı altında haraç toplandığı, güvenlik kaygısı ile yerli ve yabancı turistlerin gelmediği zamanlar, her kesimden insanı ve kent ekonomisini olumsuz etkilemişti.

 “VAN VE ERCİŞ’TE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ HİZMETE AÇILDI”

Milletvekili Arvas, huzur ve güven duygusunu sağlamak sadece devletin değil aynı zamanda millet için önemli bir sorumluluktur. Etkin bir terörle mücadele sonrası sağlanan huzur ve güven ortamının sürdürülmesi gerektiğini belirten Arvas,  AK Parti bu ortamı sürdürebilmek için çaba sarf ediyor. Özalp’ta bu anlayışa destek olmalıdır. Çünkü bariz bir şekilde görüldüğü  ve toplumun şahit olduğu üzere huzur ve güven iklimi yatırım ortamını iyileştirdi. Son beş yılda Özalp ilçemizde olduğu gibi Gevaş, Gürpınar, Muradiye ve Çaldıran ilçelerimizde tekstil fabrikaları kuruldu. Van ve Erciş’te Organize Sanayi Bölgeleri hizmete açıldı. Onlarca yerli ve yabancı iş insanının yaptığı fabrikalarla istihdam sağlandı. Yasaklı meralar kullanıma açıldı. Köye dönüşler başladı. Bölgenin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık gelişiyor. Bunu daha çok teşvik etmek amacıyla Özalp ve Van’da yeni göletler yapılıyor. 

“14 MAYISTA SAĞDUYULU DAVRANALIM”

Tarımsal üretimi ve verimi yükseltecek, Van Gölü ve Zap Havzalarında ürün çeşitliliğini arttıracak Tarımsal Araştırma Enstitüsünü kuruldu. Çiftçilerin ürünlerini sigortalayarak, zararını karşılayan Tarsim Bölge Müdürlüğü hizmete açıldı. Üretici ve çiftçilerimizin güvencesi olan Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğü Van’da açıldı. Kapıköy sınır kapısında kurulan Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünü hizmet veriyor. DAP İdaresi ve Büyükşehir marifetiyle köylere hayvanların temiz su ihtiyacını karşılayan sıvatlar dağıtılıyor. Tüm bu kazanımların artarak devam etmesi amacıyla ülkemizin ve bölgemizin her zamankinden daha çok Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partiye ihtiyacı var. AK Parti asla aldatan olmadı. Van Halkı olarak bizlerde aldanan olmayalım.14 Mayısta sağduyulu davranalım.

Editör: Necmettin Dursun