Bir dönem Van Milletvekilliği yapan, halihazırda ise Saadet-Gelecek Grubu İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi olan Mustafa Bilici, “İsrail, hiçbir kutsalı, kuralı ve ahlakı olmayan bir devlettir.” Dedi

“İSRAİL BİR İŞGALCİ BİR DEVLET VE ŞEREFTEN YOKSUNDUR”

Uluslararası hukuku ve savaş ahlakını çiğneyerek hastanede savunmasız sivil halkı acımasızca bombalayan İsrail, savaş suçu işlemiştir. İşgalci bir devlet olarak, Filistinli Müslümanlara evlatlarının cesetlerini toplatan, insanlık dışı uygulamalarla bebek, çocuk, yaşlı, kadın diye ayırt etmeksizin herkesi aç, susuz ölüme mahkûm eden İsrail’in durdurulması ve canice işlediği bu suçtan ötürü cezalandırılması elzemdir. İsrail’den yana tutum takınanlar, İsrail’i destekleyip, kışkırtanlar bu vahşete ortaktırlar. Savaşın ve savaşmanın da bir hukuku bir şerefi var, ancak İsrail bir işgalci devlet olarak bu şereften yoksundur.

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

FİLİSTİN TOPRAKLARI ÜZERİNDEKİ İŞGAL SONA ERMELİ

Gelecek ve Saadete grubu olarak dost ve kardeş Filistin halkının bu haklı mücadelesini destekliyor, Filistin toprakları üzerindeki işgalin sona ermesini savunuyoruz. Bölgesel barış ve iki halkın sükuneti için Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması elzem buluyoruz. Siyonistlerin yalanları kimseyi aldatmamalıdır. Filistin’le savaşlarda milyonlarca insanı yok edenler, katliamların en vahşilerini gerçekleştirenler, soykırımı işgalin kaynağı olarak görenler, halkları birbirlerine düşman edenler bölgesel barışı temin edemez, bu davada adil olamaz.

ATEŞKES ÇABALARINA TÜRKİYE ÖNCÜLÜK ETMELİ

İslam aleminin canını acıtan, insanlığın vicdanını sızlatan bu vahşetin bir an önce durdurulması için Türkiye başta olmak üzere, İslam İş Birliği Teşkilatı ve BM duruma müdahil olmalıdır. Çatışmalarda işlenmiş insan hakları ihlallerini takip ve işlenmesi muhtemel insan hakları ihlallerini engellemek üzere BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği harekete geçirilmelidir. Taraflar arasında ateşkes için acilen arabuluculuk girişimleri başlatılmalı ve 2009, 2012 ve 2014 krizlerinde olduğu gibi ateşkes çabalarına Türkiye öncülük etmelidir.

Editör: Necmettin Dursun