Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti! Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti!

AK Parti’nin Van milletvekili aday adaylarının sayısı artmaya devam ederken bir önemli isim daha milletvekilliği adayları arasında yer almak için başvuru yaptı. Son dönemlerde hem akademide hem de siyasette görünür olan ve adından söz ettirmeyi başaran isimlerden birisi olan Prof. Dr. Abdulmenaf Turan, AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı başvuru ile aday adaylığı sürecini resmileştirmiş oldu.

Siyaset arenasına geçtiğimiz dönem Erciş Belediye Başkan adayı olarak dahil olan Turan, seçim sonrası görevine geri dönmüş ve Erciş İşletme Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmüştü. Akademisyenlik ile birlikte birçok önemli bakanlık ve kurumla çalışmalar yürüten Turan, geçtiğimiz yıl ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda danışman olarak göreve başlamıştı.

KENT VE YEREL YÖNETİMLERİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Siyaset Bilimci olan Turan, yerel yönetimler, kentsel politikalar, kent ekonomisi, çevre politikaları, kent ve hukuk, konut politikaları, afet yönetimi ve politikaları ile ilgili çalışmalar yürütürken bununla birlikte Belediye yönetimi, kentleşme, imar, afet, konut politikaları, kentsel dönüşüm, kalkınma ajansları, stratejik planlama, yerel kalkınma, sıfır atık ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi konularında yayınlanmış kitaplar, kitap bölümlerine, ulusal ve uluslararası makalelere, sempozyumlarda sunulmuş bildiriler ve projeler sahiptir.

ERCİŞ’TE OYLARI BÜYÜK ORANDA ARTIRDI, SEÇİMİ AZ BİR FARKLA KAYBETTİ

2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Van ili Erciş ilçesinde AK Parti belediye başkan adayı olarak yarışan Turan, seçimi az bir fark ile kaybetmişti. İlçede oy oranını büyük oranda artırarak dikkat çeken Turan; bir önceki seçimde ortaya çıkan % 22.5’lik fark bu seçimde AK Parti lehine % 3.2’ye kadar düşürmeyi başarmıştı. Turan aldığı 33.175 oy ve % 46.22’lık oranla adından söz ettirmişti.

ÖNEMLİ KURUM VE KURULUŞLARDA GÖREVLER YAPTI

Öte yandan Turan, şu ana kadar birçok önemli kuruluş ile ortak çalışmalar yürütürken son özellikle yerel yönetimler ve kent yönetimi konusunda başarılı organizasyonlarda yer aldı.
İşte o görevlerden bazıları: 

- Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Lisansüstü Programı (2014-2018)
- Van Tuşba Kent Konseyi Kurucu Başkanlığı (2017-2019)
- 11. ve 12. Kalkınma Planı Yerel Yönetimler Özel İhtisas Komisyonu Üyeliği
- TOBB/TEPAV Van İli Akademik Danışmanlığı (2015-2022)
- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Akademik Danışman (1 Nisan 2022-16 Mart 2023)

A.MENAF TURAN KİMDİR?

Editör: TE Bilisim