Marmara Denizi'nde gerçekleşen ve İstanbul dahil birçok ilde de hissedilen 5.1'lik ve 4.5'lik depremler büyük paniğe neden oldu. Birçok şehir fay hattı üzerinde olmasından dolayı uzmanlar tarafından uyarılıyor. Prof. Dr. Naci Görür de fay hattı üzerinde olan illeri tek tek açıkladı.

“BU İLLERİN KADERİ MARAŞ VE HATAY GİBİ”

Depremler sonrası fay hatları ve deprem konusu yeniden gündeme gelirken Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları da o ilde yaşayanları tedirgin edecek cinsten. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları, Marmara'da yaşanan son depremin ardından yeniden konuşuluyor. İstanbul'da olası depremde hangi noktaların ne kadar tehlikeli olduğu da tekrar gündeme geldi. Prof. Dr. Naci Görür "18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş’tı ve Hatay’dı. Şimdi onlar yok. Fay hatları üzerinde yaşayan illerin kaderleri Maraş ve Hatay gibi" dedi.

İşte Prof. Görür'ün açıkladığı fay hatlarının tehdit ettiği o 18 şehir...

Eskişehir

Denizli

Muğla

Erzincan

Kayseri

Kocaeli

Tokat

BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı! BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı!

Osmaniye

Kahramanmaraş

Bingöl

Konya

Hatay

Erzurum

Aydın

Balıkesir

Burdur

Manisa

Hakkari

NACİ GÖRÜR’DEN MARMARA DEPREMİ SONRASI AÇIKLAMA

Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir.  Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ