Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde oturan 84 yaşındaki Kanci Erdoğdu'nun ayağı kan pıhtılaşmasından kangren olunca Van'da yapılan ameliyatla kesildi. Yaklaşık 1 aydır bacağın kesik olan bölgesindeki yara iyileşmeyince Erdoğdu, İstanbul Kartal Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tüm işlemleri tamamlanan Erdoğdu uçakta oksijen tüpü olmadığı için iki gündür sedye üzerinde uçmayı bekliyor.

 

Bacağındaki ağrı üzerine Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne giden ancak orada gerekli teşhis konulamayan 84 yaşındaki Kanci Erdoğdu, Bitlis'e ardından da çevre illere sevkine karar verildi. Kanci Erdoğdu'nun 47 yaşındaki oğlu Ecvet Erdoğdu, Batman, Diyarbakır ve Van'daki hiçbir kamu hastanesinin annesini kabul etmediğini ileri sürdü. Bunu üzerine Erdoğdu, 1 ay önce Van'daki Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde ameliyata alınarak bacağı kesildi. Ameliyatın ardından Erdoğdu'nun bacağındaki yara kapanmadı. Bunun üzerine Erdoğdu, ozon tedavisi için İstanbul Kartal Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

İKİ GÜNDÜR UÇAK BEKLİYOR

 

Karayoluyla Annesi Kanci Erdoğdu'yu İstanbul'a götüremeyeceğini belirten Ecvet Erdoğdu, kendisi, annesi ve eşi için 3 uçak bileti kesti. Ancak Van Ferit Melen Havaalanı'na annesini ambulansla getiren Ecvet Erdoğdu hayal kırıklığı yaşadı. Oksijen tüpü olmadığı için hastanın uçağa alınamayacağının söylenmesi üzerine biletler iptal olunca, Ecvet Erdoğdu, bir gün sonraya yeni bilet keserek aldığı oksijen tüpüyle birlikte tekrar havaalanına geldi. Bu kez oksijen tüpünün uçağa alınmasının söz konusu olmadığı söylenince Ecvet Erdoğdu, sedye üzerindeki annesiyle birlikte havaalanı da çaresizce beklemeye başladı.

 

“BİZDEN 5 BİLET KESMEMİZ İSTENİYOR”

 

Ecvet Erdoğdu, “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şimdi de bize uçakta 5 bilet kesmemiz isteniyor. Ayrıca İstanbul'dan gelecek uçağa oksijen tüpü yerleştireceklermiş. Bizim 5 bilet alacak kadar paramız yok. Annem zaten ihmalden dolayı bacağını kaybetti. Şimdi de kanamadan dolayı hayatı tehlikede. Yarın uçurabileceklerini söylüyorlar. Annem üç gündür perişan oldu” dedi. Konuyla ilgili yetkililer bir açıklama yapmadı.

Editör: TE Bilisim