16 Nisan pazar günü yapılacak olan referandum sonrasında öğrenciler, 17 Nisan pazartesi gününün tatil olup olmadığını merak ediyordu. '17 Nisan okullar tatil mi?' sorusunun cevabı ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi: "Başbakanımızın talimatıyla 17 Nisan'ı tatil ettik"

Türkiye, 16 Nisan Pazar günü Anayasa değişikliği teklifi sebebiyle referanduma gidiyor. Bu nedenle 17 Nisan Pazartesi günü okullar tatil olup olmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 17 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI


Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Nisan'da okulları tatil ilan etti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "16 Nisan'da halk oylamasını yapıyoruz, sandık kurullarında birçok öğretmenimiz görev almakta. Sayımların sağlıklı olabilmesi için, yapılacak itirazların da yine sağlıklı şekilde neticelenebilmesi için, aynı zamanda okullarımızda düzenin sağlanması ve temizliğinin hakkıyla yerine getirilebilmesi için Başbakanımızın talimatıyla 17 Nisan'ı tatil etme kararı aldık" dedi.

DAHA ÖNCEKİ SEÇİMLERDE DE TATİL EDİLMİŞTİ

 

Bundan önce yapılan seçimlerde, seçim pazar günü olduğundan ve okullarda yapıldığından okulların temizlenmesi ve eğitim öğretime tekrar hazır hale getirilebilmesi için ertesi gün tatil ediliyordu.

Editör: TE Bilisim