Tüm adaylarını en erken açıklayan partilerden olan BDP bunun avantajıyla seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor, İlçe adaylarının eksikliğini kapatmaya çalışan Gülaçar bir güne onlarca ziyaret sığdırıyor.

BDP'DEN DÖRT DÖRTLÜK SEÇİM ÇALIŞMASI

Partiler Van’da Mart 2014 tarihinde yapılacak seçim için çalışmalarını yürütürken BDP son günlerde tempoyu iyice yükseltti. İlçe adaylarını erken açıklamanın da avantajıyla Van genelinde seçim çalışmalarını yürüten BDP, yerel seçimdeki en güçlü rakibi AK Parti’nin çok önünde bir şekilde kampanyasını sürdürüyor. AK Parti’de henüz ilçe adayları belli olmazken BDP kent ve ilçe geneli ziyaretlerinde yarış deyimiyle Ak Parti’ye tur bindirmiş durumda. BDP cephesinde Bekir Kaya ve eş başkana Hatice Çoban bir taraftan ziyaretler sürdürürken, Tuşba ve İpekyolu eşbaşkanları da bir taraftan halka buluşuyor. Kaya’nın her ilçe ziyareti mitinge dönüşürken ilçe adayları ise halk tarafından büyük ilgi görüyor.

TEK ADAM GÜLAÇAR

BDP cephesinde çalışmalar Büyükşehir Adayı Kaya ve İpekyolu, Tuşba, Edremit eşbaşkanları tarafından 4 bir koldan sürdürülürken AK Parti’de Büyükşehir Adayı Osman Gülaçar çalışmalarını tek başına yürütmeye devam ediyor. AK Parti milletvekillerinin de ayrı ziyaretlerle yürüttüğü çalışmalarda ilçe adaylarının dezavantajı ile çalışan Gülaçar adeta tek başına BDP ile mücadele etmeye çalışıyor. Bir güne onlarca ziyaret sığıdırmaya çalışan ve ilçe adaylarının belli olmaması nedeniyle tüm ilçelerde ayrı ayrı ziyaretler koymaya çalışan Gülaçar’a çoğu zaman milletvekilleri ve parti teşkilatından isimler eşlik ediyor. Seçime geç başlamanın yükünü tek başına üstlenen Gülaçar şu sıralar vaktinin çoğunu merkez ilçeler ve şehir merkezindeki esnafları ziyaret etmeye ayırıyor. Öte yandan alınan bilgiye göre Gülaçar’ın şubat ayının ortasında dev projeleri ile seçmenin karışışına çıkmaya hazırlandığı söyleniyor.


HABER YORUM:ÖMER AYTAÇ AYKAÇ

ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim