Ak Parti iktidarında 3 dönemdir milletvekili olan ve Ekonomi politikalarına yön veren Ali Babacan'ın artık siyasete giremeyecek olması, onun yerine gelecek isimleri gündeme getirdi. İddiaya göre Başbakan Davutoğlu'nun da öğrencisi olan Borsa İstanbul'un eski Yönetim Kurulu Başkanı, ekonomi politikalarının başına geçecek

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun doktora yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’nden öğrencisi olan Borsa İstanbul’un eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, İzmir 2. bölgeden AK Parti milletvekili aday adayı oldu. Parti kulislerinde Turhan’ın adı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yerine geçiyor.

Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekilliği yapan İbrahim Turhan, AK Parti 2. Bölge Milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptıktan sonra partinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN ÖĞRENCİSİ

Turhan, 1968 yılında İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde Alaybey’de 1663 sokakta doğduğunu, Alaybey İlköğretim Okulu’nda okuduğunu, İzmir eden St. Joseph Koleji’nin ardından İstanbul Galatasaray Lisesi’ne geçtiğini ancak her yaz tatilini Foça ve Çeşme’de geçirdiğini anlattı. Turhan, anne tarafından üç nesil İzmir’in yerlisi olduklarını, babasının Tireli olduğunu belirterek, "Her şeyi ile İzmirli olan İzmir’in her köşesini bilen biriyim. İzmir’e borcumu ödeyebilmek beni çok heyecanlandırıyor. Ailemizden aldığımız terbiye şudur, dedem istiklal savaşı gazisi. Biz bu şuurla yetiştirildik. En büyük hedefimiz bu ülke için kanlarını canlarını feda dedelerimize layık soy olmak evlat ve torun olmaktı. Bugüne kadar bunu farklı alanlardaki çalışmalarla yerine getirme çalışıyorduk. Burayı seviyorum. Hatırası çok aziz. İnşallah Allah hayırlı hizmetler yapmayı bu borcu ödemeyi nasip eder" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde doktorasını yaparken, onun öğrencisi olduğunu anlatan Turhan, "Akademik kariyer açısından en önemli saydığım gün, Başbakan Davutoğlu’nun doktora tez savunmasında bulunduğu gündü. Derin bir medeniyet perspektifini kıyaslamalı olarak ortaya koyup siyasetfelsefesi ile anlattı. 1987 yılında onun öğrencisi olmaktan iftihar ettiğim çok kıymetli bir bilim insanı. Davutoğlu’nu da Türk siyasetine kazandırmış olması Cumhurbaşkanımızın siyasi dehasının önemli bir göstergesi" dedi.

Turhan, basın mensuplarının "Başbakan Davutoğlu’nun isteği üzerine mi aday oldunuz?" yönündeki sorusunu "O bende kalsın" sözleriyle yanıtladı.

ADI, BABACAN’IN YERİNE GEÇİYOR

Turhan, adının Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yerine geçtiği yönündeki iddialar için ise "Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın taktirleridir. Bu ekibin naçiz bir ferdi olmak için yola çıktım. Cumhurbaşkanımızla tanışmam da 1994 yılına kadar dayanır. Önemli olan Türkiye’ye ve özelde de İzmir’e hizmet edebilmek. Çok erken yaşta çok az kişiye nasip olacak başarılar yaşadım o nedenle bu pozisyonlarla ilgili bir çalışmam yok" dedi.

Borsa İstanbul’un eski Başkanı Turhan, adaylık başvurusunun ardından İstanbul’a döneceğini, 1 Mart’ta parti içinde yapılacak eğilim yoklamasına katılacağını, aday gösterilirse İzmir’de ev kiralayacağını anlatırken, İstanbul Teknik Üniversitesi tarih bölümü Öğretim Üyesi Fatma Turhan ile evli olduğunu ve üç çocuğu bulunduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim