ŞEHRİVAN HABER - Van'da HDP'nin büyükşehir ve 9 ilçeyi AK Parti'nin de 4 ilçeyi aldığı seçim sonucunun ardından partiler bir çok ilçeye itiraz etti.

Dün Ak Parti'nin Erciş'e, HDP'nin Gevaş'a itiraz ettiği haberinin gelmesinin ardından bugün yeni itirazların yapıldığı bilgisi geldi. Edinilen bilgiye göre AK Parti Van'da 5 ilçenin seçim sonuçlarına itiraz etti.

AK Parti İl Başkanlığı bugün il binasında bir toplantı yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. İl başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmenin ardından itirazlarla ilgili de bazı değerlendirmeler paylaşıldı. Türkmenoğlu, itirazlarla ilgili olarak: "Bahçesaray, Çatak, Gevaş ve Gürpınar ilçelerimiz AK Parti belediyeciliği ile hizmet anlayışını tercih ederek belediye başkanlığını kazanmıştır. Diğer ilçelerimizde seçim sonuç tutanaklarına tarafımızdan gerekli itirazlar yapılmış ve süreç takip edilmektedir. Tutanakların yasaya aykırı bir şekilde düzenlendiği, tutanakların birçoğunda kullanılan zarf ve oy pusulalarının oy sayısının birbiriyle uyuşmadığı ve geçersiz sayılan oyların geçersizlik sebebinin tutanağa yansıtılmadığı gibi itirazlarımız oldu. Oyların yeniden sayılmasıyla birlikte sonuçları yeniden sizlerle paylaşacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim