Sabah saatlerinde kadın aday Çetin’in katıldığı özgün kadın toplantıları düzenlenerek kadınların yaşadıkları sorunlar ve yerel seçimlerde kadına dair yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişi yapıldı. Daha sonra Esnaf ziyaretleri, hasta ve ev ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde mahalle ve köylerde halk toplantıları düzenlenerek vatandaşlarla bir araya gelindi. Düzenlenen halk toplantılarına halk yoğun ilgi gösterirken; halk ile adaylar arasında sıcak diyaloglar geçti.

AKTAŞ VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

BDP Edremit Belediye eş başkanlarının Şabaniye Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş’ta katıldı. Uzun tutukluluk süresinin ardından tahliye olmasından sonra Aktaş ilk defa bir halk toplantısında halkala bir araya geldi. Milletvekili Aktaş’a, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Edremit Belediye adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ve BDP Edremit ilçe başkanları ve yöneticileri de eşlik etti. Edremit’e yeni bağlanan Şabaniye Mahallesi’nde yapılan toplantıya halk yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda eşbaşkanların konuşmasından sonra söz alan Aktaş, uzun tutukluluk süresinin ardından ilk defa burada halk toplantısında halka bir araya geldiğini belirtti. Kürt halkının demokratik kurtuluş ruhuyla Abdullah Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturmanın ve demokratik özerk bir Kürdistan’da özgürce yaşamanın zamanının geldiğinin altını çizen Aktaş, “Bu gün artık Kürdistan’da dikta rejimleri, sömürge hukuku iflas etmiştir. Kürt halk önderi Sayın Öcalan cezaevinde ortaya koyduğu tarihi direnişle Ortadoğu’da ve uluslararası arenada Kürtler üzerine kötü hesaplar yapan her kesin planlarını boşa çıkarmıştır.” dedi.

www.sehrivangazetesi.com

AKTAŞ: 2014 ÖZGÜRLÜK YILI OLACAKTIR

Kürt halkının Rojava devrimine sahip çıkaraktan 15 Şubat uluslararası komploya dönük tepkilerini ortaya koymalarını gerektiğini belirten Aktaş, “2014 yılı Kürt özgürlük hareketinin ve Önder Apo’nun özgürlük yılı olacaktır. 30 Mart yerel seçimleriyle beraber Kürt halkı artık özerk bir statüde özgür bir Kürdistan’da yaşamak istediğini belirtecektir“ dedi. Bunun için Van’da 14 belediyenin tümünün kazanılması inancıyla gece gündüz seferberlik ruhuyla çalışılması gerektiğine dikkat çeken Aktaş, yerel seçim çalışmalarına kendisinin de dahil olarak halkla beraber mücadele edeceklerini aktardı. Milletvekili Aktaş’ın katıldığı toplandı sonrasında başka bir programı olduğu için ayrılmak zorunda kalırken, BDP Edremit belediye eş başkan adayları ve BDP Van il başkanı Musa İtah yine Şabaniye ve Süphan mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katılarak vatandaşlarla görüş alış verişinde bulundu. 

Editör: TE Bilisim