Toplantıda ilk olarak söz alan Eş Başkan Adayı Hatice Günel, ilçede yaşayan herkese eşit bir şekilde hizmet götüreceklerini kaydederek, katılımcılardan destek istedi. Toplantıda konuşan Tuşba Eş Başkan Adayı Öner Yiğit ise, halkın karşısına hiçbir zaman boş vaatler ile çıkmadıklarını, halkın temel ihtiyaçlarına göre halkla beraber projeler üreteceklerini söyledi. Yiğit, son olarak, halkı 15 Şubat için düzenlenecek olan etkinliklere katılmaya çağırdı. Yiğit’in ardından, söze başlayan Özdal Üçer de, Müslümanlıkta en büyük günahın kul hakkı yemek olduğunu söyleyerek, “O ayakkabı kutularında çıkan paralar. Kul hakkıdır. Burada yaptıkları TOKİ’ler den çaldıkları paradır” diye konuştu. Toplantı vatandaşların görüş ve önerilerini sunması ile son buldu.

ÇOBAN VE İTAH HALK TOPLANTILARINA KATILDI

Edremit (Artemêt) ilçesinde BDP Edremit Belediye Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan’ın seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Eş Başkan adaylarıyla beraber mahalle toplantılarına katılan BDP Van İl Başkanı Musa İtah ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Hatice Çoban’a halk yoğun ilgi gösterdi.

“AKP'YE OY VERMEK ROBOSKİ KATLİAMINA ONAY VERMEK ANLAMINA GELİR”

Şabaniye Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Hatice Çoban, Kürt halkının tarih boyunca egemen güçler tarafından katliamlarla yok edilmek istendiğini belirtti. 21. Yüzyılda AK Parti hükümetinin eliyle Kürtlerin Roboski’de tekrardan katliama tabi tutularak bir jenositte maruz bırakılmak istendiğini belirten Çoban, bu nedenle AK Parti’ye verilecek her oyun Roboski katliamına ortak olmak anlamına geleceğini söyledi. Çoban’ın ardından konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkan Adayı Abdulkerim Sayan ise, Van halkının 30 Mart’ta 14 belediyenin 14’ünü alarak sistemin tüm partilerini tabela partisi haline getireceğini kaydetti.

"BARIŞ İÇİN ALINTERİ DÖKMELİYİZ "

Şabaniye Mahallesi’nde düzenlenen toplantının ardından Eski Edremit düzenlenen toplantıda konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanı Musa İtah, Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu barış sürecine Kürt halkının AK Parti’nin tüm kirli politikalarına ve oyalamalarına rağmen sahip çıkacağını belirtti. İtah, ülkede geçmiş yıllardaki gibi kan dökülmemesi için herkesin elini taşın altına koyarak barış için alınteri dökmesi gerektiğini söyledi. İtah’ın ardından konuşan Edremit adayı Sevil Rojbin Çetin ise, Kürt halkının tüm inkâr imha politikalarına rağmen tarihin karanlık dehlizlerinden gelen Dehakların zülmüne karşı ‘Çağdaş Kavaların’ onurlu direnişiyle zalimlere karşı direndiğini belirtti.

BİDAV: KADINLAR SEÇİMLERE ÖNCÜLÜK ETMELİDİR

İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, Hacıbekir (Xaçort) Mahallesinde kadınlarla bir araya gelerek seçim sürecinde öncülük yapmalarını istedi.

İpekyolu Belediyesi BDP Eş Başkan adayı Aygül Bidav Hacıbekir Mahallesinde kadınlarla bir araya geldi. Kadınlardan her alanda olduğu gibi seçim sürecinde de öncülük yapmaları gerektiğini belirten Bidav, yaşanan zulümlerin son bulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Kadınlara Eş Başkanlık sistemi hakkında bilgi veren Bidav, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için açılacak olan platformda kadınlarının yer almasının önemine dikkat çekti. Konuşmasında Seçim sürecine de değinen Bidav, seçimi “Siyar hatin ye pêxas hêrin” şiarıyla sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim