Seçim çalışmalarını sürdüren BDP Eş Başkan adayları katıldıkları halk toplantıları, ev ziyaretleri ve şölenlerde Başbakan Erdoğan’ın Van mitingini değerlendirdi. Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Erdoğan’ın Van’da gördüğü manzara karşısında sesinin soluğunun kesildiğini söyledi.

ERCİŞ’TE ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

Van’ın Erciş İlçesinde BDP Eş Başkan adayları seçimlere 1 gün kala çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, BDP’ye katılımlar da devam ediyor. Erciş’te BDP Eş Başkan adayları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan sabahın erken saatlerinde eski Atatürk Parkı Esnafını ziyaret etti. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Eş başkan adayları depremden sonra mağdur olan tüm esnafın mağduriyetini gidermek için çalışacaklarını söyledi. Keskin ve Çağan daha sonra BDP’ye katılmak için merkezi seçim bürosuna gelen Şemsikan ailesini merkezi seçim bürosunda karşıladı. Katılım törenine BDP Muradiye Eş Başkan adayı Safure Güneş’te katıldı. Katılım töreninde konuşan Eş Başkan adayı Diba Keskin, barış, kardeşlik ve huzur isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Konuşmasında seçimleri kazanacaklarını ifade eden Keskin, “Biz seçimleri kazanacağız ve halkımıza kendini yönetme şansı yaratacağız. Bizlere katılan yada katılmayan herkes bizim için eşittir. Bizim için Kürt neyse Kırgız da aynı. Kısacası etnik kökeni ne olursa olsun bizim için insanlar eşittir.” Dedi.

“5 YIL SONRA BÜYÜN PARTİLER TABELA PARTİSİ OLACAK”

Şemskî ailesi adına konuşan Muradiye Eş Başkan adayı Safure Güneş ise, bu seçimlerin referandum niteliğinde olduğunu ve Kürtlerin varlığıyla ilgili bir seçim olduğunu söyledi. Kürdistan’da yaşayan bütün ailelerin BDP’ye katılmasını istediklerini kaydeden Güneş, “Şemskî ailesi büyükleri bir karar aldı ve halkımıza, şehitlerimize, partimize sahip çıkmak adına katılım yaptı. Bizler o kadar inançlı ve örgütlüyüz ki 5 yıl sonra bütün partiler Kürdistan topraklarında sadece tabela partisi olarak kalacaktır. Seçimlere 1 gün kaldı ve canla başla çalışmalıyız ki Kürtlerin siyaset yapabildiğine ve yerel yönetimlerde kendi kendini yönetilebildiğini gösterelim” diye konuştu.
Katılımın ardından Keskin ve Çağan Yeşilova, Salihiye mahallesi ve Bulamaç (Pepecik) köyünde düzenlenen kadın ve halk toplantılarına katılarak seçim çalışmalarını sürdürdü.

ÇETİN: DEPREMZEDELERİ DEVLETİN İNSAFINA TERK ETMEYECEĞİZ

BDP Edremit Belediye Eş başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'ın seçim çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Nazmi Gür, Van Büyükşehir eş başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu eş başkan adayları Aygül Bidav, Veysel Keser; Tuşba eş başkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel ile beraber Çiçekli beldesi ve yeni TOKİ alanında ilk defa yapılan Newroz kutlamalarına katılan Çetin ve Sayan, daha sonra BDP Van büyükşehir belediye eş başkan adayı Bekir Kaya ile beraber Memur-sen TOKİ'de düzenlenen halk toplantısına katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan Eş Başkan adayı Sevil Rojbin Çetin, Kürt halkının hiçbir zaman ayrıştırıcı, ötekileştirici bir tutum içine girmeyerek her zaman aynı coğrafyada yaşadığı diğer halklarla kardeşçe yaşamayı esas aldığını fakat bunun karşısında her zaman zulme maruz kaldığını söyledi. AK Partinin yaşanan depremlerden sonra kendilerine bir deprem pazarı haline getirdiği TOKİ'lerde yaşayan yurttaşları asla devletin insafına terk etmeyeceklerini belirten Çetin, her zaman halkın yanında olduklarını ve sorunları beraber aşacaklarını söyledi.

KAYA: 2 PARTİ SEÇİME GİRİYOR BİRİ BDP DİĞERİ İSE DEVLETTİR

Çetin’in ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bekir Kaya ise, Türkiye'nin hala 1980 darbe dönemi yasalarla yönetiliyorken; kimsenin Türkiye'nin demokratikleştiğinden demokrasiyle yönetildiğinden bahsetmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin batısıyla doğusundaki seçimlerin farklı olduğuna dikkat çeken Kaya “Türkiye'nin batısında birçok parti seçime girerken Kürdistan'da iki parti seçime giriyor biri BDP diğeri ise devlettir. Seçimlerde diğer partiler dahil devletin tüm resmi kurumları amirleri her şeyiyle AKP'ye destek verdiği apaçık ortadır. Valiler, kaymakamlar AKP yöneticilerinden daha çok çalışıyor “ diyerek seçim yarışının demokratik eşit koşullarda yapılmadığını söyledi.

KAYA: ERDOĞAN’IN VAN’DA SESİ SOLUĞU KESİLDİ

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Van ziyaretini de değerlendiren Kaya “Erdoğan Van'da yaşadığı büyük şok karşısından sesi soluğu kesildi konuşamadı şoka uğradı. Gittiği her yerde BDP'li belediyeleri karalamak amacıyla 'çöp, kanalizasyon' hizmetinin yapılmadığını söylüyor. Doğrusu bunun bir iftira olduğu tüm açıklığıyla ortadadır. Lakin Erdoğan'ın ağzına çöp ve kanalizasyon kelimeleri çok yakışıyor. Erdoğan'a şunu hatırlatırız ki Türkiye devletinin bölgede cumhuriyet tarihi boyunca yapamadıklarını biz BDP'li belediyeler olarak tüm kısıtlamalara rağmen ambargolara rağmen daha çok hizmet üretmiştir” dedi.

TUŞBA İLÇESİ DE ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

BDP Tuşba belediye eş başkan adayları Öner Yiğit ile Hadice Günel seçim çalışmaları kapsamında İstasyon Mahallesi semt pazarını ziyaret etti. Eş başkan adayları daha sonra Van milletvekili Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Musa İtah ve BDP Tuşba ilçe yöneticileriyle beraber Altıntepe Mahallesinde düzenlenen şölene katıldı.

ÜÇER: AKP MİTİNG BİLE YAPAMIYOR

Şölende konuşan Özdal Üçer, Erdoğan’ın Van’a gelmesine değinerek başbakanın mitingine katılımın Altıntepe Mahallesinde yapılan mahalle mitinginden daha az olduğunu belirterek, “ İki gün sonra seçim var bu süreçte AKP miting bile yapamıyor. AKP artık halk arasında makarnacı, hırsız, zorba, şiddet gösteren ve ayakkabı kutularını dolduranlar olarak biliniyor. Erdoğan beş yıl önce Amed’i istediğini söyledi. Ama sonuç ne oldu? Şimdi de Van’ı istediğini söylüyor. Başbakan Van’a geldi. Biz merkeze inmeyelim provokasyon olmasın dedik. Biz halkımızla konvoy oluşturup şehir turu yaptık. Depremzedeler ve konteyner kentte yaşayanlar başbakanı protesto etti. Bir genç yine AKP polisinin ve başbakanın yüzünden yaralandı. Yani yine başbakan geldi yine yaralımız var. İslam, Müslümanlık yalanı, hırsızlığı katliamı kabul etmiyor. Başbakan nasıl bir Müslüman’dır? Zulme uğrayanlar ve barış isteyenler BDP-HDP’ye oy vermelidir. Halkımız sandıklara sahip çıkmalıdır. Bu seçim sadece belediye seçimi değil barışın özgürlüğün, önderliğin seçimidir. Şehitlerimizi, değerlerimizi savunmak hepimizin borcudur.” Diye konuştu.

YİĞİT: AKP’NİN KADRO SÖZLERİNİN TÜMÜ YALANDIR

BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit seçim çalışmalarını İl Özel İdaresi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek sürdürdü.
İl Özel İdaresi lokalinde toplanan çalışanlarla sohbet eden Yiğit, İl Özel İdaresinin lav edilmesi halinde çalışanların akıbetinin ne olacağı konusunda personele bilgi verdi. Yiğit daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birileri sendikal çalışmalar, birileri de aşiret üzerinden kendi işlerini yürüttü. Eşi, dostu olmayanlar ise bugüne kadar hep sömürüldü. Biz burada çalışanlar için elimizi taşın altına koyacağız. İşçi arkadaşlarımızın acılarını bildiğim için onların ilacı olacağım. Birileri müdürlüklerini sürdürmek için bir karar alır, birileri de kendini bu halka adamıştır. Ben de kendimi adayanlardan biriyim ve bu halkın işçisiyim. Öyle olmaya da devam edeceğim. Sizin yanınızda olacağımın sözünü veriyorum. Oy istemeye gelmedik oyunuzu verirsiniz ya da vermezsiniz o sizin tercihinizdir. Tuşba’da verilen kadro sözlerinin hepsi yalandır. 1 Nisan’dan itibaren kapanacak olan İl Özel İdaresi çalışanlarının 115’i Tuşba ilçesine, 174’ü İpekyolu’na verilecek. Geriye kalan çalışanlar ise Büyükşehir belediyesi bünyesinde kalacaktır. Seçim bittikten sonra burada çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını gidermek için elimizden geleni yapacağız.” 

Editör: TE Bilisim