BDP'nin ‘Öz yönetimle özgür kimliğe’ şiarıyla startını verdiği 30 Mart 2014 yerel seçimleri için Edremit ilçesinde adayları esnaf ve ev ziyaretleriyle devam ediyor. Van'ın Büyükşehir olmasıyla beraber Edremit ilçesine başta Çiçekli beldesi olmak üzere Şabaniye, Eminpaşa, Süphan, Köyiçi gibi birçok mahallenin Edremit'e bağlanmasıyla beraber ilçe nüfusu 12 binden 120 Bine ulaştı. Van'ın en büyük merkez ilçelerinde biri olan Edremit'te çalışmalarına başlayan BDP Edremit Belediye Eş Başkan Adayları Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan seçim startını esnaf ziyaretleriyle verdi.

ESNAF SORUNLARI DİNLENDİ

Esnaf ziyaretleri kapsamında Edremit merkez başta olmak üzere yeni bağlanan tüm mahallerdeki esnafları ziyaret eden adaylar esnaflardan 30 Mart yerel seçimleri için destek istedi. Esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan adaylar esnafların sorunlarını da dinleyerek not aldı. Esnaf ziyaretleri programıyla beraber aday adayları mahallelerde toplantılar alarak seçmenleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Bir taraftan Eş Başkan adayı Rojbin Çetin'in katıldığı özgün kadın toplantıları alınırken mahallelerde aynı zamanda akşamları da tüm mahallelinin dahil olabileceği şekilde toplantılar düzenlenerek seçim çalışmalarda yapılması gerekenlere ilişkinde vatandaşların görüş ve önerileri alınıyor.

“HALKI YÖNETİME DAHİL EDECEĞİZ”

Seçim çalışmaları kapsamında yapılan program ve toplantılarda konuşan BDP Edremit Belediye Eş Başkan Adayları Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan halk belediyeciliğini esas alarak BDP'nin Edremit'te demokratik, katılımcı, cinsiyet özgürlükçü ve ekolojik bir anlayış belediyeyi bir dönem başarılı bir şekilde yönettiğini söyleyerek, 30 Mart yerel seçimlerin ardından aynı anlayışla halkı da yönetime dahil ederek ilçeyi yönetmeye devam edeceklerini ifade ettiler. BDP'li adayların başlattığı seçim çalışmaları devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim