BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı köyleri gezdi. Sabah saatlerinde beraberindeki çok sayıda partili ile köylere çıkarma yapan Bidav ile Keser ilk olarak KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal’ın köyü olan Baklatepe (Xıno) köyünü ziyaret etti. Burada köylüler tarafından alkışlarla karşılanan Bidav ile Keser daha sonra toplantının yapılacağı Baklatepe Köyü Taziye Evi’ne geçti. Burada yurttaşlarla seçime dönük sohbet yapan Bidav ile Keser köylülerin sorunlarını dinledi. AK Part’nin kalesi olarak bilinen Erçek beldesinde yüzlerce yurttaş tarafından karşılanan Bidav ile Keser, burada halka halkın belediyesi olma sözü verdi.

BİDAV: SİZLERE REMZİ KARTAL’IN SELAMLARINI GETİRDİM

Remzi Kartal’ın Baklatepe köyünden olduğunu ve sistemin baskı ve zulmünden kaçarak 40 yıldır hayatını yurtdışında devam ettiğini söyleyen BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, “Remzi ağabey, varlıklı ve zengin bir ailenin çocuğuydu. Ama o her şeyi elinin tersi ile iterek halkının yanında mücadele etti. Halkı için sistemin her türlü baskı ve zulmü ile karşılaştı. Ben Avrupa’da Remzi ağabey ile görüşürken, çok duygulandığını gördüm. Kürdistan’ı Van’ı ve köyünü çok özlemiş Remzi ağabey, sizlere çok selam söylememi söyledi. Bugün Remzi ağabeyin sıcaklığını, özlemini ve hasretini sizlere getirdim” dedi.

BİDAV: ALINANA BELEDİYELER KÜRT HALKINA ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEK

Yaklaşan yerel seçimlere değinen Bidav, önlerinde Kürtlerin kaderini belirleyecek olan bir seçimin olduğunu, bu seçimlerin Kürt halkı için varlık ya da yokluk nedeni olduğunu ifade ederek, “Değerli arkadaşlar bizler gittiğimiz her yerde bunu dile getiriyoruz. Bu seçimler gerçekten Kürt halkı için varlık ya da yokluğu ifade ediyor. Kürdistan’da alınacak her bir belediye Kürt halkını daha çok özgürlüğe yakınlaştıracak. Bu seçimle özlemini duyduğumuz hayallerimize bir adım daha yaklaşacağız. Bunun için biz seçimlere bir koltuk gözüyle bakmıyoruz. Sizlerden isteğimiz sandıklara giderken, bu duygu ve düşüncelerle gitmenizdir” dedi.

BİDAV: ONLAR KÖMÜR BİZ İSE ÖZGÜRLÜK VAAT EDİYORUZ

Kürt halkının yüzyıllardır sistemin her türlü baskı ve şiddeti ile mücadele ettiğini dile getiren Bidav, Kürt halkına dün kart-kurt diyenlerin bugün Kürt halkı ile masaya oturduğunu ve Kürt halkının iradesini tanıdığını dile getirerek,” Evet dün bunu diyenler bugün Sayın Öcalan ile çözüm masasına oturuyor. Çünkü devlet bir halkın, onurlu ve haklı mücadele yürüten bir halkı silahla, baskı ve şiddetle yok edemeyeceğini anladı. Bunun için son çare masaya oturmak zorunda kaldı. Buyurun haklı mücadeleye en somut örnek Rojava. Rojava halkı bugün adım adım özgürlüğe yürüyor. Seçimlerde yakalayacağımız her başarı bizlere 2’nci Rojava’yı getirecektir. Bizim AKP gibi yalan dolan projelerimiz yok, bizim projelerimiz halkımızdır. Bizler AKP gibi halkımıza ne kömür ne makarna vaat ediyoruz. Bizim vaadimiz Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğüdür” dedi.

Ardından konuşan Çelebibağı Belediye Başkanı ve BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, yerel yönetime dair yurttaşlarla Çelebibağı’nda ki deneyimlerini paylaştı. Kendilerine 2011 yılında deprem vurduğunu ardından ise 2’nci bir deprem olan KCK depremi ile tutuklandıklarını söyleyen Keser, “Biz diğer belediyeler gibi 5 yıl belediyecilik yapmadık. 3 yıl belediyecilik yaptık. Biliyorsunuz KCK operasyonu adı altında tutuklandım. Bizleri zindana atanlar, bizlerin kendilerinden daha çok çalışmamızı sindiremeyenlerdi. Erciş’te geliri neredeyse hiç olmayan bir belediye olmamıza rağmen AKP’li Erciş Belediyesi’nden daha fazla çalışma yaptık. Bugün Çelebibağı ve Erciş’i kıyasladığınız vakit farkların ne olduğunu göreceksiniz. Yapmış olduğumuz yollarla, altyapı ve üst yapılarla, kültür merkezi ve taziye evleri ile Çelebibağı’nı model bir yerleşim yeri haline getirdik” dedi.

KESER: KÜRT HALKINI YÖNETEMEZLER

Kendilerinin bu hizmetleri hayata geçirirken AK Parti’nin yalan beyanlarla kendilerine saldırdıklarını dile getiren Keser, “Bizler bu çalışmaları yaparken, AKP’liler ortalıkta,’Van Belediyesi PKK’nin gönderdiği para ile bu hizmetleri yapıyor’ diyorlardı. Sonra biliyorsunuz büyük bir felaket yaşandı Van’da. Depremde yüzlerce canımızı yitirdik. Van’ın afet bölgesi ilan edilmesi için çağrı yapıldı. Söyledikleri tek şey,’Biz afet bölgesi ilan edelimde gelen paralar PKK’ye mi gitsin’. İşte bunların ahlak anlayışları da insan anlayışları da budur. Yine Erciş’te çocuklarımız enkaz altındayken, daha bölgeye arama kurtarma ekipleri göndermeyen Başbakan, bizler için,’organize olup, taş atanlar’ nerede diyordu. Bunlar hiçbir vakit Kürt halkının dostu olmamıştır, her defasında Kürt halkını toplu katliamlardan geçirmek için fırsat kollamışlardır. Bunların en somut örneği Zilan, Dersim ve Roboski’dir. Kürt halkına düşmanlık besleyen, kin ve nefret besleyenler Kürt halkını yönetemezler” diye konuştu.

Seçimlerde 2 model olduğunu söyleyen Keser, birinci modelin halkın canını ve malını talan edenlerin olduğunu, ikincisi ise halkı için canlarını feda edenlerin modeli olduğunu ifade ederek, “İşte bu 2 model var değerli halkımız. Şimdi sizler iradenizi sizlerin canını, malını talan edenlere mi teslim edeceksiniz, yoksa sizler için canlarını feda edenlere mi. Karar ve taktir sizindir” dedi.

ASLANTOSUN: KÜRT HALKINI KANDIRANLAR GÜNAHKARDIR

Toplantı da son olarak konuşan Mela Aziz Aslantosun ise, İslamiyet dinini yalanlarınla alet edenlerin Allah katında günaha girdiğini dile getirerek, “İslamiyeti yalan dolanlarına alet edenler, din adı altında Kürt halkını kandıranlar, Allah katında günahkardır. Onların yeri cehennem ateşidir. Kendilerine Müslüman diyenler, diğer taraftan Rojava’da masum Kürt çocuklarını katleden El-Nusra çetesine çanak tutuyor. Müslümanlık bunun neresindedir?” dedi.

Konuşmaların ardından Bidav ile Keser, seçim çalışmaları kapsamında Irgat (Melava), Aktaş (Kevre Spî) ve Kaymaklı (Kurdwan) köyünü ziyaret etti. Burada da halkla sohbet eden Bidav ile Keser son olarak Erçek beldesine geçti. Erçek beldesindeki ev toplantısı adeta mitinge döndü. Burada seçim çalışmalarına ve projelere ilişkin konuşma yapan Bidav ile Keser’e yurttaşlar Erçek’te büyük bir mitingin yapılmasını istedi. Bidav ile Keser de yurttaşlara Erçek’te büyük bir miting yapacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim