Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi başvuru süresinin bitmesiyle birlikte AK Parti’de adaylar başvurularını yaptı. Adı uzun süredir zikredilen ve başvurusunu yapan Cihan Yalçın aday adaylığını resmileştirdi. Ak Parti Çatak İlçe Başkanı M. Ali Yaşin, Cihan Yalçın’ın başvurusunu alarak, hayırlı olması temennilerde bulundu. Buna karşılık olarak Çatak Belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yapan Cihan Yalçın, AK Parti gibi büyük bir camiada Belediye başkan aday adayı olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduğunu, şimdiye kadar ki görevi gereği ilçenin eksiklerini bildiğini, bu eksiklerin çözüme kavuşturulması noktasında Çatak için hayati önem taşıyan projelerinden kısaca bahsetti. Yalçın yaptığı konuşmanın ardından resmi başvurusunu yaptı.

 

CİHAN YALÇIN KİMDİR?

 

1981 tarihinde Hakkari İlinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Hakkari’de, Liseyi Van İmam Hatip Lisesinde okudu. 28/11/200 tarihinde Van İl Müftülüğünde göreve başladı. Van Merkez, Başkale, Gürpınar ve Çatak İlçe Müftülüklerinde görev yaptı. 2006 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe Bölümünü okudu, devamında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4.Sınıfında okumaktadır. 23/03/2011 ile 30/10/2013 tarihleri arası Çatak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Vekili, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürlüğü ve Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

BİR BAŞVURUDA MEVCUT BAŞKAN EMİN BABUR’DAN

 

Yalçın’ın ardından Çatak İlçe Belediye Başkanlığı için bir başvuru da mevcut Belediye Başkanı Emin Babur’dan geldi. Ak Parti İlçe binasındaki başvuru programına mevcut Başkan Emin Babur Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yaşin, yönetim ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Başvuru sonrasında bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ali Yaşin, şu ana kadar 2 kişinin belediye başkanlığı için başvuru yaptığını belirterek, ”Hangi kardeşimiz aday olursa olsun teşkilatlar olarak herkesin arkasındayız. Belediye Başkanı Sayın Emin Babur’un yapmış olduğu başvurundan dolayı kendisini kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

 

BABUR: AK PARTİ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEDİR

 

Belediye Başkanı Emin Babur ise “Yerel seçimlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin güzelliği katılımcı olmasıdır. AK Parti çok büyük bir ailedir. Dosyamı hazırladım. Herkes bugün burada bizimle birlikte. Bizim birlik ve beraberliğimizin göstergesidir. İlçemize birçok hizmet yapıldı. Bu saatten sonra söz Çatak halkınındır. Aday adayı arkadaşıma da başarılar diliyorum “diye konuştu.

 

EMİN BABUR KİMDİR?

 

1959 Çatak doğumlu olup ilk ve orta öğrenimini Çatak'ta, lise öğrenimini ise Van Ticaret Lisesinde tamamlamıştır. Babur Üniversite eğitimini de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Amerika’da da New Port Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.

Emin BABUR 1978 öğretim döneminde Çatak Boyunpınar Köyü İlkokulunda öğretmenlik yaptı. 1979-1981 yılları arasında Çatak Nüfus dairesinde memur olarak çalışan Babur 1983’te askerlik görevini tamamladı. 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde DYP den seçime katılarak “Siyasette Hizmet” sloganı ile 2 dönem üst üste Türkiye’de en genç Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 1997-1999 yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Antalya ANTBİRLİKTE Genel Müdür Müşaviri olarak çalışan BABUR 1999 seçimlerinde yeniden Doğru Yol Partisinden Çatak Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Bir dönem aradan sonra bu kez 2009’da AK Parti den seçimlere katılan BABUR eksik kalan hizmetlerini tamamlamak üzere 4. kez Başkan olarak göreve seçilmiştir. İlçeye yeni hizmetler getirmek için çalışmalara devam eden Emin BABUR göreve geldiği ilk günden bu yana Çatak’ı daha yaşanılır bir yere dönüştürmüş ve her zaman ilklerin mimarı olmuştur. Hizmetlerine sürekli yeni projeler ekleyen BABUR evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim