Çelebibağı Belediyesi tarafından yaptırılan Biyolojik Arıtma Tesisi düzenlenen törenle açıldı. Tören açılışında konuşan Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, “Biz tesisimizin açılışını yapıp hizmete sunarken, AKP’li Erciş Belediyesi daha yeni arıtma tesisi yapacağını söylüyor” dedi.

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesinde BDP’li Çelebibağı Belediyesi Van Gölü’nün ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için yaptırdığı Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bölge de ilk olma özelliği taşıyan, Van Gölü ve çevre kirliliğinin önüne geçen tesis 24 saat bilgisayar desteği ile kontrol ediliyor. Yüzde 75 hibe yüzde 25’nin ise 20 yılda kredilenmesinin yapıldığı Çelebibağı Belediyesi Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tesis açılışına DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Nazmi Gür, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

KESER: BÖLGE DE İLK VE TEK PROJEDİR

Çelebibağı Belediyesi Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışında konuşan Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, Biyolojik Arıtma Tesisi’nin bölge de ilk ve tek olma özelliği taşıdığını, bundan sonra Van Gölü ve çevre kirliliğinin önüne geçileceğini söyledi. Tesisi bundan sonraki BDP’li Erciş Belediyesi’ne hediye edeceklerini ifade eden Keser, “Van Gölü’nde kirlilik ciddi bir boyuta ulaşmıştı. Bizde belediye yönetimi olarak bu çevre kirliliğinin önüne geçmek için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje bölge de ilk ve tek olma özelliği taşıyan önemli bir projedir. Bundan sonra Van Gölü’nün kirlenmesinin önüne geçilmiş olacak. Bu tesisi birkaç gün sonra belediyeyi kazanacak olan eş başkanlarımız Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan’a hediye ediyoruz” dedi.

‘AKP’Lİ ERCİŞ BELEDİYESİ ALTYAPI YAPMADAN, TESİS YAPACAĞIM DİYOR’

Biyolojik Arıtma Tesisi’nin tamamladıklarını ve faaliyete geçirdiklerini söyleyen Keser, AK Partili Erciş Belediyesi’nin daha yeni arıtma tesisi yapacağını ifade etti. Alt yapının yapılmadan bu tür tesislerin yapılamayacağını belirten Keser, “Biz Çelebibağı’nda47 kilometrekanalizasyon hattı döşedik. Bu kanalizasyon atıklarının tamamıda bu tesiste arıtılıyor. AKP’li Erciş Belediyesi ise daha ilçe de altyapıyı tamamlamadan böyle bir tesisi yapacağını söylüyor. Yapsan da fayda etmez. Onun için hayali ve gerçekçi olmayan projeleri bilbordalara asmana gerek yok” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Tuğluk ve beraberindekiler tesisin açılış kurdelesini kesti. Ardından tesisin içerisinde fidan dikimi yapıldı. 

Editör: TE Bilisim