ŞEHRİVAN SEÇİM: ÖNDER ALTINAL - MERAL YILDIZ: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı (Başkan) adayı Muharrem İnce, Van’da konuştu. Beşyol meydanında düzenlenen mitingde binlerce Vanlıyla bir araya gelen İnce, burada gündeme dair konuştu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Van’da turizm gelirinin arıtılması adına Van Gölü çevresinde entegre turizm alanları kuracağı sözünü veren İnce, “Uçakta gelirken Van Gölü’nü şöyle bir seyrettim O ne güzellik. Ama turizm geliri sıfır. Bu ülkede turizmi belli aylara değil 12 aya yayan bir hale getireceğiz. İç Anadolu’da Kapadokya, burada ise Van Gölü çevresinde entegre turizm alanları kuracağız. Hedefimiz yılda 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri.” İfadelerine yer verdi.

 

İNCE’NİN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

 

* Cumhurbaşkanı milletinden korkar mı? Yok, öyle bir şey. Hepiniz gelin sizlerle dertleşmeye geldim. Biz geldikten sonra bu barikatların hepsi kalkacak. Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz.

 

* 6 milyar dolarlık sığır ihtal ettiler. Canlı hayvan. Yazık günah. Van’daki üretici, Kars’taki üretici kazanamasın. Beyler Sırbistan’dan et ithal etsin. Erdoğan gelmiş tütün zararlı olduğunu söylemiş. Bunu bilmeyen hiç kimse yok. Peki, sen Türkiye’de benim Adıyaman ve Malatya’nın tütünün yasaklıyorsun da Amerikan tütünün tekellerine neden teslim oluyorsun.

 

 

* Karlar eridi, kış bitti, sobandan kurtuldunuz, mobilyaların yerini değiştirdiniz. Ev size daha güzel gelmez mi? Yeni araba, yeni elbise adlığınız zaman kendinizi daha huzurlu hmez misiniz? 16 yıldır meydanlarda bağıran birisi var. Şimdi bu eskimişi değiştirip, bu yeniyi getireceksiniz.

 

* Erdoğan bana gariban Cumhurbaşkanı diyor. Ben Erdoğan’dan 5 ay önce milletvekili oldum. Askere gitsek ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. 16 ayda hemen hemen aynı maaşı aldık. Peki dediği gibi ben gariban kaldıysam o nasıl zengin oldu.

 

* Bu ülkede her şey var. Un, şeker ve yağ var ama usta kötü. Usta kötü olduğu içinde helva kötü oluyor.

 

* Almanya yaş ortalaması 40, İsviçre 45 yaş ortalamasına sahip. Türkiye’nin yaş ortalaması ise 29. Türkiye’nin en büyük serveti işte bu. Ben Van’ın müfettişiydim parti. Van’a defalarca gelip gittim ve genç nüfusu gördüm. Biz bu gençleri iyi eğiteceğiz ve iyi yetiştireceğiz.

 

* Yeni dönemde birincisi barışacağız. Türkiye’nin bir Kürt sorunu var değil mi? Bunu nasıl çözeceğiz.

 

* Dokunulmazlıkların kaldırılmasına herkes evet dedi. Ben hayır dedim. Bana yanlış yaptığımı söylediler. Ben doğru yapıyorum dedim. Türkiye’de mahkeme yok ki. Talimatlarla çalışıyorlar.

 

* Ben size yürekten, ciğerden ve içimden gelenleri konuşuyorum. size şunu söylüyorum. Camdan konuşanlar bu sorunu çözemez, candan konuşanlar bu sorunu çözer.

 

 

* Çiftçinin faizlerini sileceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor. Yine emekli maaşı bin 500 lira, asgari ücret 2 bin 200 lira olacak.

 

* Sizi biraz üzeceğim. Son bir yılda İstanbul’u terk edenler var ve gelenler var. İstanbul’a en fazla gelenler arasında Vanlılar var. Van İstanbul’un nüfus artışında birinci sırasında yer alıyor.

 

* 3 ay içinde Vanlı kardeşlerimi mahkemenin verdiği kararlara inanacak. Vanlılar gibi Edirnelilerde buna inanacak. Buna tüm dünya inanacak.

 

* Birileri işe alınacak, müdür olacak ya da görev yükseleceği zaman onun kim olduğuna ne olduğuna bakmayacağız. Sadece bir şeye bakacağız. O da liyakat. Kamu da liyakat olacak.

 

* 2002 yılında 130 milyar dolar borcu vardı. Şu anda Türkiye’nin 450 milyar dolar dolar borcu var. Yani Erdoğan 320 milyar dolar borç aldı. Pek, insan borç yapar mı? Evet, borç alır ama fabrika yapar. Onları paraları betona yatırdılar.

 

* Demirel, Özal ve Erdoğan köprüler yaptı. Bende dedim ki İnce gelir köprü yapar dedim. Bana yapamazsın dedi bende, betondan köprü yapmak kolay, ben gönüllere köprü kuruyorum dedim.

 

* Ak Parti’ye oy veren ve bana 4 parmak işareti yapan kardeşlerime sesleniyorum. Siz soyulduğunuz farkında mısınız? Bana 4 parmak gösteren kardeşime sesleniyorum. Bence sen o parmaklarını değiştir 5 yap. Çünkü dolar 5 lira oldu.

 

* 24 Haziran’da bana destek olacak mısınız? Tamam mı Van? Başaracak mıyız? Van olmuş bu iş bitmiş.

 

* İnce konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır.

Editör: TE Bilisim