İl Başkanı Özay İlhan’ın dersane konusundaki sözleriyle gerçekleştirilen Saadet Partisi Kasım Ayı İl Divan Toplantısı gerçekleşti. Son günlerin tartışmalı konusun olan dersane tartışmasıyla ilgili yorum yapan İlhan, bu tartışmanın bitmesi için de çözüm önerileri sundu.

 

Saadet Partisi Kasım ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı. Toplantıda İl Başkanı Özay İlhan yaptığı konuşmada; “Son günlerde ülkemiz gündemini meşgul eden dersaneler konusuyla ilgili yaptığımız araştırmalar göstermektedir ki; dersanelerin mevcut koşullarda kapatılmasının sağlıklı bir netice olmadığı kanaatine vardık. Ne yazık ki eğitim, öğretim sisteminin ülke genelinde eşit şartlarda olmaması, Ankara Çankaya'daki bir okulla Van'ın Çatak ilçesinin Dalbastı köyündeki okulun fiziki ve teknik yapısı, eğitim, öğretim koşulları arasındaki uçurum giderilmedikçe, her öğrenci ülkenin her okulunda aynı şartlarda eğitim almadığı sürece dersanelerin olması kaçınılmazdır. Tüm Türkiye'de eğitim, öğretim sistemi eşit şartlara ulaştığı gün dersaneler kendiliğinden ortadan kalkacaktır.” Dedi.

 

DERSANE MESELESİ HÜKÜMET-CEMAAT ÇATIŞMASI DÖNDÜ!

 

Son günlerde tartışmanın tam anlamıyla bir Cemaat-Hükümet tartışmasına döndüğünü söyleyen İlhan ayrıca, “Ne acı gerçektir ki yaptığımız araştırmalar dersaneler nezdinde de ciddi sıkıntıların olduğunu göstermektedir. Özellikle atanamayan öğretmenlerin çok fazla sayıda olması ve bunun yanında formasyon eğitimi almamış bölüm mezunlarının da öğretmenlik yapıyor olması, dersanelerde öğretmenlerin çok cüzi ücretlerle çalıştırıldığı, bir kısmının sigortasız olduğu gerçeği ortadır. Hatta bazı dersanelerde öğretmenlik yapabilmek için öğretmen adayları dersanelere 5-10 adet öğrenci kaydetme gibi durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bunların yanında dersanlerde çalışan öğretmen, hizmetli, yönetici, kantinci, servisçi gibi yaklaşık 100 bine yakın insanın işsiz kalması gibi bir durum ortaya çıkacaktır. Herşey bir yana okullarda yeterli eğitimi almamış öğrencilerin umutları ve çocuklarının geleceğini düşünen ailelerin hayalleriyle oynanmaktadır. Öğrenci ve ailelerin hayalleri unutulmuş dersanelerde çalışıp  geçimini sağlayanlar unutulmuş, konu adeta Hükümet Cemaat çatışmasına dönüştürülmüş yazılı ve görsel medya üzerinden iki taraf birbirine yaylım ateşi açmış durumdadır. Hükümete çağrımız, dersaneleri kapatmadan önce Ülke genelindeki tüm okullar da eğitim, öğretim sistemini eşit şartlara taşıyacak çalışmaları yapması, dersanelerde çalışan öğretmenlerin atanması, diğer dersane çalışanlarının çalışacağı alternatif ortamların oluşturulması gibi altyapı çalışmalarının sağlanması, ayrıca dersanelerin denetimini yapması, çalışanların koşullarının iyileştirilmesi, eksikliklerinin gidertilmesini sağlaması gerekmektedir.” dedi

 

“DERSANELER KONUSU OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİDİR”

 

Konuşmasında bugünün öğretmenler günü olduğunu hatırlatan İlhan “Önceki gün 24 kasım öğretmenler günüydü, böylesine önemli bir günde öğretmelerimizi yakından ilgilendiren dersaneler konusununda ülke gündemimizi meşgul etmiş olması,birçok atanamayan öğretmen varken dersanelerin kapatılması durumunda; dersanelerde kısıtlı maaşa rağmen çalışan öğretmenlerimizinde işsizler kervanına katılacağı gözardı edilmemelidir.Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Büyük bölümü ailesinin geçimini sağlayabilmek için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda kalmaktadır.  Türkiye, Avrupa birliği ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biridir. Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3- 4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir. Öğretmenlerimizin hakettiği maaşı aldığı atanamama gibi bir sorununun olmadğı bir Türkiye diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi yetiştiren siz değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle tüm Eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.'' Dedi.

Editör: TE Bilisim